dimecres, 14 de gener del 2009

Caminant pas a pas


Aquest passat diumenge 11 de gener la CUP va celebrar una Assemblea Nacional extraordinària en que es van discutir i aprovar els documents que fixen l'estratègia comuna pels propers anys. De quatre ponències presentades se'n van presentar i discutir tres ja que la ponència presentada per la CUP de Berga va ser enretirada pels mateixos integrants de l'assemblea de Berga a canvi de que la ponència guanyadora acceptés un procés d'esmenes i síntesi . Aquest procediment va ser acceptat i així, després d'una acurada presentació i asserenat debat van ser sotmeses a votació les 3 ponències que finalment es van presentar.
Les 3 ponències que es presentaven eren les següents:
D'una banda la redactada i defensada per les CUP de Badalona, Sabadell i Cerdanyola-Ripollet titulada "Ponència estratègia, línia política", no va obtenir prou suport i va ser eliminada. A continuació, en la segona ronda la ponènica defensada i redactada per les CUP de Sallent, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Capellades, Martorell, Valls i Sant Pere de Ribes "Unitat Popular i Municipalisme d'Alliberament" va obtenir 127 vots mentre que la ponència redactada i defensada per les CUP de Lleida, Manresa i Sant Celoni titulada "La CUP, l'alternativa necessaria" va aconseguir el suport de 161 militants acreditats, fet que la va convertir en la ponència guanyadora i que fixarà l'estratègia de treball pels propers anys.

D'aquesta manera la CUP fa una passa de gegant en la seva consolidació com a organització nacional, una organització que ha de ser oberta i plural, que ha de recollir la multiplicitat de sensibiltats existents al si de l'esquerra independentista. Amb l'aprovació de la ponència s'inicia el camí per a dotar a la CUP del rol referencial que indefectiblement necessita l'esquerra independentista al segle XXI. Entenc que amb el període d'esmenes i síntesi hem de ser capaços d'incorporar els matisos de la resta de ponències per tal d'enriquir i millorar aquesta important eina estratègica de la qual ens hem dotat.

Voldria fer palès que en aquesta Assemblea Nacional no només s'hi discutia i debatia la conveniència de presentar-se o no a les properes eleccions autonòmiques del principat de Catalunya. I ho remarco perquè alguns mitjans de comunicació s'han entestat en que això sembli així. Les eleccions són un tema important però ho és més l'estratègia i el debat ideològic. Personalment entenc que la ponència redactada pels companys de Sant Celoni, Manresa i Lleida és de consens i prou oberta com per fixar un horitzó de futur en que la CUP no renuncïa a res. Així, des del més estricte municipalisme s'inicia una nova etapa de construcció nacional en que el treball de base amb els moviments socials, veinals, sindicals, ecologistes... serà una prioritat i on en un futur no es tanca la porta a la participació electoral en àmbits supramunicipals.