dissabte, 11 d’abril del 2009

Tornem a la plaça de Vi

Dimarts, 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre.
Concentració a la plaça del Vi

Rebutgem la Fundació Príncep de Girona i la monarquia borbonica

Si a la República Catalana!
No a la monarquia!


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona vol mostrar el seu ferm rebuig a la creació de la Fundació Príncep de Girona promoguda per diverses caixes i empresaris de les comarques gironines així com per la casa reial espanyola. Un trist exemple més del provincialisme i el servilisme dels empresaris de les comarques gironines a una institució retrògrada, antidemocràtica, hereva d'una dictadura i símbol de la unitat de l'Estat espanyol i de la manca de llibertats que pateixen els Països Catalans.

Hem iniciat una campanya pública que ha de permetre als ciutadans mostrar el seu rebuig a la nova Fundació Príncep de Girona. En el marc de la iniciativa, presentem una moció demanant al consistori una mesures simbòliques que dignifiquin la memòria republicana. Recordem que la monarquia vigent és una imposició franquista i, per això demanem que es retiri la fotografia del monarca de l'Ajuntament i que no s'instrumentalitzi la ciutat per promocionar la Corona i que, en conseqüència, es faci una declaració contrària a la Fundació Príncep de Girona.

Dimarts 14 d'abril de 2009, dia que es commemora l'aniversari de la República Catalana fem una crida a la ciutadania a enviar correus electrònics a les empreses i entitats responsables de la creació de la Fundació Príncep de Girona,i manifestar-los així el més enèrgic rebuig: La Caixa, Caixa de Girona, Cambra de Comerç,Fundació Gala-Dalí.

Així mateix convidem a la ciutadania a participar de les properes jornades de mobilització que han activat múltiples entitats gironines contra aquesta nova agressió contra el poble català.