dimarts, 25 d’agost del 2009

Torna la censura al nostre país


Enguany a Figueres s'hi celebra una nova edició del Festival Acústica, que s'ha convertit en tot un referent de la música no només a les nostres comarques sinó a nivell de tot el país. Hi desfilen artistes de tot tipus i la música en directe es converteix en la màxima protagonista; els carrers i places són envaïts de guitarres, veus trencades i gent ( de totes les edats, cosa molt important) que xala.

Aquest any la programació ve carregada i de la cinquantena d'artistes que hi actúen, les forces espanyolistes i reaccionàries s'han fixat en un jove que arrossega la seva guitarra de dalt a baix dels PaÍsos Catalans, es tracta del jove músic penedesenc Cesk Freixas, que ha estat objecte de l'atac dels espanyolistes reaccinaris.

La qüestió és que el grupuscle espanyolista Ciutadans-Partido de la ciudadania, ha demanat formalment als organitzadors del festival que impedeixin que en Cesk pugui actuar al festival, amb l'excusa que les seves idees independentistes i d'esquerres "no s'ajusten a l'ordre constitucional", o que "és un radical". A les tesis censuristes de C'S s'hi ha afegit també el grup Municipal del PP a Figueres, que reclamen la prohibició de l'actuació del jove cantautor.

Tot plegat ens transporta a èpoques passades, en que la censura i la repressió era la pedra angular del sistema, però ben pensat les coses no han canviat tant perquè avui els hereus ideològics del feixisme continuen escampant la seva intolerància amb impunitat.

Tot el meu suport a en Cesk Freixas i a tots els seus seguidors. No permetem que el feixisme silencïi la veu dels que protesten, la veu de la dignitat, la veu de l'art.