dilluns, 14 de setembre del 2009

L'Estatut ha mort, visca la independència!




Fou una de les frases que en Ximenes, el regidor de la CUP a Arenys de Munt i el principal impulsor de la consulta, pronuncià en una de les intervencions que precediren la consulta d'ahir diumenge 13 de setembre, la jornada històrica a Arenys de Munt.

Que la via estatutària és morta ja fa anys que ho predica l'esquerra indepentista, i com amb molta saviesa ens recorda l'històric militant Carles Benítez han estat anys i panys de lluites i combats per la independència i el socialisme als Països Catalans els que han mantingut encesa la flama.

L'afer d'Arenys de Munt i la jornada històrica del 13-S (gravem aquesta data en la memòria col·lectiva) ha encès les ires dels aparells de l'estat i del bloc espanyolista, que d'una banda s'ha dedicat a enviar provocadors a Arenys de Munt amb l'única missió de desestabilitzar el procés i fer-lo fracassar i de l'altra, des de mitjans de comunicació adictes a l'imperi s'ha atiat un pluja d'acusacions i criminalitzacions.

Que el camí iniciat a Arenys ha desfermat un reguitzell de repressió i criminalització em sembla evident i que la caverna mediàtica i els poders fàctics desitgen enviar antidisturbis també. Que ningú s'enganyi, la imatge de civisme i alegria que hem transmès els i les independentistes en aquest país pot veure's embrutada per l'ús de la violència coercitiva que l'estat pot llançar en qualsevol moment. Però ara no és moment d'arronsar-se sinó d'aixecar el cap i el puny i continuar treballant per la independència.

I en aquest sentit em sembla vergonyós el paper dels principals partits parlamentaris del principat. Amb una CIU, que en boca d'un dels portaveus d'Unió Democràtica,ja s'ha afanyat a dir que no impulsaran consultes com la d'Arenys però que hi donaran suport puntual . Que es pot esperar de la burgesia catalana? que es pot esperar d'una colla d'oligarques que no tenen més pàtria que la seva butxaca? que es pot esperar d'aquesta colla de covards que porten 30 anys amagant la llengua i jugant a la puta i la ramoneta?

I que me'n dieu d'IC-V i EUiA? Lamentable, realment les restes de l'esquerra estatista s'han convertit en un grupet de buròcrates que riuen les gracietes als germanets socialdemòcrates. Encara no entenc com algú com en Jordi Miralles pot fer unes declaracions així " no impulsarem consultes, però les respectarem", res, més covardia, indignitat i anar fent la viu-viu.

Encara recordo fa anys quan discutia amb un company d'EUiA, que també fou militant del POR. Em deia que això de ser independentista era de burgesos i que el que calia fer era la revolució proletària. Doncs ara que esteu al govern a que espereu? No serà que els cotxes oficials, els sous sobredimensionats i l'arribisme en que us heu instal·lat us poden més que la falç i el martell? Que per cert, teniu ben amagat; al final heu acabat sent més aburgesats que CIU.

Sobre el paper d'IC-V m'estimo més no opinar, tot i que diré que desenvolupen a la perfecció el seu paper de carronyaires socialdemòcrates. La jugada és mestra, continuen al govern autonòmic reclamant estabilitat però envien als seus socis petits de les EPM a intentar esgarrapar els vots electorals ( no els del referèndum) que sortiran de l'afer de les consultes.

I sobre el PSC només puc dir que quan he vist en directe al senyor Miquel Iceta fent declaracions en burleta i repelent, rediculitzant a l'alcalde d'Arenys de Munt i a les persones que han anat a votar, he sentit un profund fàstic i molta tristor.

Tanmateix, emplaço al conjunt de la militància de l'esquerra independentista i a tothom que cregui en la llibertat nacional del nostre país a seguir treballant per desafiar l'imperialisme espanyol i els aparells repressius de l'estat i sentar les bases d'un procés que ens pot dur a la declaració de la República Catalana.

1 comentari:

Pau ha dit...

Tens raó però també et deixes a ERC, que ara te la pocavergonya d'anunciar que impulsarà consultes allí on pugi oblidant-se de que disposa majories mes que suficients per haver-les dut a terme amb anterioritat. Suposo que deu ser una barreja d'hipocresia i oportunisme.

Bon article!