dimecres, 1 de desembre del 2010

Tenim un repte, ara! Avancem!

Després de la ressaca post-electoral i de les seqüeles que ha deixat és moment de reflexionar i sobretot d'actuar. L'autonomisme ha sortir reforçat i una imatge de fredor i pragmatisme ha entelat els darrers èxits de l'independentisme català. Lluny queden els temps històrics del 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, on va començar a caminar el moviment democràtic de les consultes per la independència. Enrera ha quedat el clam per la independència que va aplegar un milió i mig de voluntats als carrers de Barcelona el passat 10 de juliol. És cert, el panorama no és per llençar coets, l'autonomisme s'ha reforçat, l'espanyolisme rebrota amb força i un nou independentisme de dretes comença a caminar. Tot plegat dibuixa un escenari poc procliu al discurs nacional i de transformació radical que defensa l'esquerra independentista. Però no serveix  de res queixar-se i mirar-se al melic. Ens hem d'aixecar i continuar treballant per la independència i un nou horitzó de justícia social.

En aquest sentit refermo el compromís amb la CUP i emplaço a tots els companys i companyes de Girona a continuar treballant per assolir el repte de ser presents a la plaça del Vi. Estic convençut de la solidesa del nostre projecte i crec cegament en els meus companys i companyes d'assemblea, gent ferma i honesta que es creu el país i el compromís..

Els homes i dones que formem part del projecte de base de la CUP encarnem, des del meu punt de vista, els valors de l'independentisme del segle XXI. Som hereus d'una tradició militant d'esquerres amb un fort arrelament al nostre país, entronquem amb un seguit de inquietuds vinculades a l'ecologisme, el feminisme i altres moviments socials, estem compromesos amb la radicalitat democràtica i per nosaltres la política és una eina per a millorar les coses, no un fi en sí mateix.

Els propers mesos seran molt intensos i no en tinc cap dubte. El proper mes de maig la CUP serà present al nou consistori de la plaça del Vi, i serà el nou corcó per aquells que creuen que la política és un instrument al servei dels poderosos.