dimecres, 26 de gener del 2011

L'èxit de l'Audiència Pública

Ahir dilluns, 25 de gener, unes 250 persones van desafiar la fred siberiana que aquests dies ha envaït Girona i van anar a l'Audiència Pública (AP) per parlar de les obres del TAV. Tot un èxit d'assistència que palesa de forma contundent que les obres del TAV i el futur del tren convencional a la ciutat preocupen, i molt, als gironins i gironines.

Diguem-ho clar: la participació ciutadana interessa a la ciutadania, i quan se li dóna l'oportunitat de participar respon, i de quina manera! Dilluns passat la ciutat de Girona va encetar un capítol democràtic molt important en la seva història. Convé tenir-ho present, sobretot per part de l'equip de govern de la ciutat i el conjunt dels grups amb representació, tant els actuals com els que vinguin a partir del maig.

Els col·lectius que han impulsat l'Audiència Pública, entre ells la CUP, no ho han fet perquè sí. El malestar que han generat les obres del TAV i les incògnites sobre el projecte del tren convencional s'han generalitzat, i en aquest sentit les entitats han fet d'altaveu de totes aquestes reivindicacions, traslladant aquest descontentament a l'equip de govern, i promovent un espai per a la participació ciutadana com el que va significar l'Audiència.

El resultat de tot plegat és, a priori, molt positiu. L'alcaldessa es va comprometre davant de la ciutadania -de tot Girona!- a convocar un fòrum ciutadà integrat per entitats per tal de fer el seguiment de les obres del TAV, i dels problemes que aquestes generen a la ciutat. Tant les entitats com la CUP ho valorem molt positivament, i esperem que les promeses siguin fermes i aguantin el pas del temps. Tant jo mateix i la CUP, com la resta d'entitats, vetllarem perquè aquestes promeses es compleixin, i treballarem perquè les veïnes i veïns de Girona que pateixin l'efecte de les obres no estiguin soles, i tinguin tot el suport de l'Ajuntament davant d'ADIF.