divendres, 28 de gener del 2011

Un altre episodi tèrbol a Santa Eugènia de Ter

Fa uns anys el barri de Santa Eugènia de Ter mostrava la seva satisfacció perquè havia estat inclòs en el Pla de Barris. Un Pla que suposava una inversió i injecció de recursos amb la finalitat d'esponjar, sanejar i (re)impulsar el barri. En aquell moment, doncs, la notícia es va rebre amb il·lusió.

Però, passats els anys, la valoració no pot ser positiva perquè l'acumulació de retards, nyaps i decepcions estan convertint les intencions inicials en un autèntic malson pels veïns i veïnes del barri.

L'últim episodi de tota aquesta història és una sentència que dóna la raó als antics paradistes del Mercat Municipal. Un espai, per cert, que els responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona (amb en Pluma al capdavant) van decidir liquidar.

Tot plegat no fa més que afegir incerteses al projecte global del Pla de Barris a Santa Eugènia. Jo entenc que cal reprendre el diàleg amb els veïns i veïnes, que són els principals afectats pels retards i incompliments, i són els que han de jugar el paper central en la revitalització i dinamització del barri.