dimecres, 2 de febrer del 2011

L'atur a la ciutat de Girona: l'impacte de la crisi es fa notar

Les últimes dades publicades per la Generalitat de Catalunya referents a l'atur situen en 6.630 el nombre de persones que es troben sense feina a la ciutat de Girona. Són dades referents al mes de desembre de 2010, o sigui que segurament a hores d'ara el nombre de persones sense feina es deu haver incrementat en termes absoluts; perquè caldria computar els treballadors que han perdut la feina (temporal) amb la fi de la campanya de Nadal. Les dades són colpidores, i  cal tenir en compte que més enllà de les xifres (que comença a enfilar-se a cotes estratosfèriques) hi ha persones i famílies que pateixen aquesta trista i crua realitat.

Tot just acabem d'encetar el febrer, un mes força ensopit en termes econòmics i d'ocupació, i les esperances de molts gironins i gironines de trobar una nova feina a hores d'ara s'esvaeixen com el fum. Malauradament, la crisi econòmica que patim no fa més que aguditzar les coses. Si en els temps de vaques grasses ja era complicat trobar una ocupació digne i ben remunerada, ara tenim l'agreujant afegit d'una crisi econòmica que destrueix llocs de treball cada dia, i fa augmentar l'atur i la precarietat de col·lectius cada cop més nombrosos.

Aquesta crisi econòmica té uns efectes ben palpables; més enllà d'anàlisis econòmiques i socials només cal fer un cop d'ull en alguns carrers de la ciutat per copsar sobre el terreny quina és la situació. Ahir a la tarda vaig aprofitar per anar al barri de Sant Ponç a fer unes gestions i en pocs minuts vaig comptar unes cinc persones que demanaven almoina a prop d'un centre comercial.

Aquest és un tema que com a gironí i com a treballador em té amoïnat. Espero que l'equip de govern de la ciutat s'hi esmerci a fons: sigui com sigui hem de pal·liar els efectes d'aquesta crisi  econòmica que està tenint efectes tràgics per a moltes persones treballadores i sobretot pels col·lectius més febles.