dijous, 13 de gener del 2011

Resum del primer Ple de l'any a l'Ajuntament de Girona

Servidor, que té responsabilitats familiars, laborals i acadèmiques, no disposa de gaire temps lliure. Però ahir vaig decidir anar a un dels darrers plens de la legislatura. Hi havia diferents temes que m'interessaven i aquí us en passo una breu i concisa crònica. El Ple comença a les 8 del vespre i jo vaig arribar a 2/4 de 10 i m'hi vaig estar fins a 3/4 d'11, quan va finalitzar.

Els plens continuen sent opacs, tancats a la participació ciutadana. Malauradament, una vegada més hem de denunciar la teatralització i comèdia que molts cops s'hi representa, les coses ja s'hi porten ben mastegades i la ciutadania poca cosa hi tenim a dir.


Comissió Informativa d'Administració i Règim Interior

Aprovar la rectificació del Padró Municipal d'Habitants a 1 de gener de 2010
    Sembla ser que ens apropem a la xifra de 97.000 habitants al terme municipal de Girona, una quantitat considerable. Desconec si la tendència és a l'alça però sóc del parer que no podem créixer indefinidament, és insostenible i irracional.


    Comissió Informativa d'Urbanisme

    Aprovar inicialment la delimitació de la Trama Urbana Consolidada del municipi de Girona
      Tot el que fa referència a l'urbanisme és d'una vital importància. Aquesta modificació convé analitzar-la a fons, ja que no sabem si es tracta d'un simple tràmit orgànic. Tindrem feina a consultar l'Oficina del Pla General i la UMAT per aclarir-ho.

      Aprovar inicialment la modificació puntual del PGOU núm. 39. Adaptació usos comercials al Decret Llei 1/2009, de 22 de desembre, d'ordenació d'equipaments comercials
        Sembla ser que l'acord preveu compensacions per dos milions d'euros per a la ciutat i més de 21.000 m² de zones comercials. Els socialistes defensen que aquest model consensuat no altera l'aposta pel comerç de proximitat i d'èxit de la ciutat de Girona. Aquest tema s'ha retardat força perquè hi havia discrepàncies entre els 2 socis i el govern va haver de tramitar més de tres versions diferents per acabar consensuant un mapa que rebés el suport de tots tres socis. Personalment crec que és un error seguir potenciant les grans superfícies comercials, i més en un barri castigat com el de Sant Narcís. Això va en detriment del comerç de barri diguin el que diguin els promotors de l'acord. Caldrà mirar si hi ha possibilitat de presentar al·legacions.
          

        Mocions

        Moció que presenta el grup municipal del PP per sol·licitar que el nou Reglament de Desenvolupament de la Llei d'Estrangeria estableixi, en els casos dels tràmits d'arrelament o reagrupament familiar, la necessitat d'un informe municipal que contempli les infraccions de les ordenances municipals que regulin la convivència i/o civisme
          La moció no va prosperar perquè només va tenir el suport del PP i l'abstenció de CIU.  Des de fora, la CUP no hi va donar suport i vam emetre una nota acusant a Concepció Veray de fomentar la discriminació i la xenofòbia. Una vegada més el PP, la dreta feixista, espanyolista i xenòfoba, insisteix en vincular immigració amb criminalitat i conflictivitat. Cert és que la convivència és complexa, però que no vinguin ara aquests feixistes a atiar l'odi. En temps de crisi necessitem diàleg, drets i deures per a tothom i una mica més d'humanisme: menys populisme conservador i treballar més.


          Moció que presenten els grups municipals d'ERC, PSC-PSOE, IC-V/EUiA i CIU per manifestar el seu rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles
            La moció va tenir 22 vots favorables i dos en contra. Una vegada més, la representant de la dreta espanyolista va deixar anar una abraonada i apassionada intervenció en contra de la immersió i en defensa del castellà. Malgrat que tenyeix la defensa del castellà d'una aura de civisme i ciutadania a favor del bilingüisme i dels drets dels pares a escolaritzar els seus fills en castellà, els instints traeixen a la popular Concepció Veray. La mateixa passió en la defensa del castellà que gasten els tertulians d'Intereconomía, senten que la seva pàtria imperial està en perill i treuen tota l'artilleria, de moment dialèctica.
             

            2 comentaris:

            Josep A. Vilalta ha dit...

            Que no disposes de gaire temps lliure? Doncs estic convençut de que la propera legislatura hauràs d'anar a tots els plens!

            Salut i lluita!!

            Jordi Navarro i Morera ha dit...

            Veurem, veurem, però tenir dos nens petits condiciona, i molt!