dimarts, 8 de febrer del 2011

Somnis atrapats

Aquest és el títol d'un interessant documental sobre la realitat social de Salt. Un relat protagonitzat per cinc joves que han arribat a aquest municipi del Gironès carregats de somnis. El documental, obra dels periodistes gironins Anna Teixidor i Marc Faro, narra la història de cinc personatges d'origen gambià, indi, marroquí i brasiler. S'estrena aquest vespre al cinema Truffaut i segur que no deixarà indiferent al públic.

Permeteu-me però que posi la nota discordant. Sempre es parla de Salt i de l'elevat índex immigratori que aquest municipi gironí enregistra, i en canvi s'obvia que a diferents barris de la veïna Girona també hi ha una situació similar, segurament menor en termes numèrics però significativament semblant.

El fenomen de la immigració també es manifesta amb força a Girona, especialment en alguns barris com Santa Eugènia o Sant Narcís. Es tracta d'acceptar-ho i assumir-ho en tota la seva dimensió, no tant com un problema sinó com una realitat complexa farcida d'oportunitats que cal aprofitar.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt interessant la teva reflexió sobre la immigració a diversos barris de Girona. Jo conec la de can Gibert del Pla. A per tot hi ha problemes i cal detectar-los abans no es puguin presentar com irresolubles.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Si, jo també crec que no es pot amagar la realitat, hi ha problemàtiques i conflictes, i cal encarar-los. En certa manera ja hi ha entitats i iniciatives que treballen en aquesta direcció però insisteixo en que cal assumir que hi ha problemes i treballar per resoldre'ls.