divendres, 25 de febrer del 2011

Unitat Popular, crida a sumar esforços

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona va començar a caminar ja fa temps, pels volts de l'any 2002. Des de llavors el projecte s'ha anat consolidant, i estenent-se a diferents sectors socials: des dels moviments socials fins al teixit associatiu, passant per l'independentisme d'esquerres i l'ecologisme, entre d'altres.

La CUP és avui, i ho dic amb tota la humilitat del món, un agent viu de la ciutat, amb capacitat de mobilització i de generar alternatives pro-actives. Ho hem demostrat al llarg de més de 8 anys, participant de mobilitzacions, organitzant actes, xerrades i concentracions de tot tipus. En defensa de les Hortes de Santa Eugènia, rebutjant el feixisme i apostant per la convivència i el diàleg, sortint al carrer en defensa dels drets socials i laborals o denunciant retallades i abusos, reivindicant la independència i la justícia social. També, solidaritzant-nos amb el poble sahrauí i palestí, exigint fermesa en la defensa dels veïns i veïnes que han de patir les obres de l'AVE, aportant solucions als problemes de mobilitat de la ciutat, plantant-nos en defensa de la Devesa i en contra de construir-hi un pavelló al bell-mig, escoltant la veu i reivindicacions d'alguns barris històricament maltractats i injustament oblidats o reivindicant amb força el dret a la participació; entre moltes altres coses.

Fa unes setmanes la CUP va fer una crida a diferents sectors de la ciutat: ecologistes, veïnals, anticapitalistes i d'esquerres, independentistes.... a enriquir la CUP i aportar-hi el seu bagatge, tot sumant esforços i suports al projecte de la Unitat Popular. Una vegada més reiterem aquesta crida. Creiem que la CUP és un projecte prou ampli i obert com per integrar-hi aquest reguitzell de sensibilitats. Estem convençuts que la ciutadania, el poble, donarà suport a aquest projecte engrescador i ferm; a la nostra aposta per obrir-nos a nous sectors i sumar esforços per dur la veu del carrer a l'Ajuntament.

9 comentaris:

4cantons ha dit...

Realment, és que no entenc el vostre projecte d'unitat popular a Girona. Preacord amb Reagrupament per enfortir el projecte d'Unitat Popular?

Si no ho veig, no m'ho crec. De veres que vos creeu això que esteu dient?

Sense ànim d'acritud però em sembla que això no és el que jo entenc per Unitat Popular.

Ja fa molt que no estic a l'EI, però pensava que podia eixir alguna cosa passable de la CUP i cada vegada veig que la CUP com a projecte acabarà sent un partit demòcrata més rotllo ICV.

A més amb la que està caent per la Crisi i pre-acordant no sé que amb una organització "transversal" que com a moltíssim i tirant per alt és socialdemòcrata de les xungues.

És que cada volta que ho pense em pose malalt.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Company, la lluita per la independència i el socialisme és llarga i la unitat popular és una aposta a llarg termini per avançar cap a aquesta fita.

La Unitat Popular té prou vitalitat com per incorporar sectors ecologistes, anticapitalistes i evidentment independentistes.

A Girona hi ha hagut moments de coincidència amb militants de RCat: donant suport a Núria Pòrtulas o en la manifestació independentista de l'Onze de setembre.

La CUP té un projecte inequívocament d'esquerres i a nivell de Girona l'assemblea de RCat ha acceptat els punts programàtics que defensa la CUP: defensa de les classes populars, dignitat dels barris, lluita contra la crisi, defensa de la llengua....RCat dona suport ( no serà cap coalició) a la CUP, també hi ha hagut contactes amb partits anticapitalistes i ecologistes.

La lluita contra la crisi requereix mobilització i reivindicació constant però no podem deixar de banda la lluita per la independència perquè ambdues lluites son importants, ara i sempre.

4cantons ha dit...

No em crec res del que em dius, i en reafirme amb el que dic.
La CUP està tocada com a projecte anticapitalista i acabareu com un ICV, si és que no ho sou ja. Sols cal vore el llenguatge que JA useu per tal d'arreplegar vots com "gent progressista de la ciutat". Que m'explique alguna persona que vol dir això de progressista. Si això no és electoralisme, que baixe Déu i ho veja.

Ho sent molt però no em semblen arguments sòlids això que dius i em sembla una errada garrafal fer un acord amb uns liberals que fins i tot tenen a gent com UNC dins el seu partit. Per ahí no passe, i molta gent tampoc.

Potser a Girona vos podeu permetre fer això per una mera estratègia electoralista (encara q digueu q no és aixina), però des d'una visió més general, és una errada garrafal que pensant a mitjà termini tindrà conseqüències greus pel que fa a la Unitat Popular.

Per sort o per desgràcia, el que fa una CUP d'un determinat lloc, també afecta a la resta d'assemblees, i pactar amb Rcat no és un bon camí si el que es vol és fer un discurs anticapitalista, digueu el que digueu. Sinó sigueu clars i no mos vengueu la moto amb el socialisme i més pamplines.

Barraques com les de Rcat són abominables, no és tan difícil vore-ho.

jo ha dit...

Ok, 4cantons. Lo teu té un nom i es cura. Pateixis d'esquerranisme. Es cura amb els anys i després tot va molt millor. Va, calma.

PEr altra banda, ets també un indisciplinat notable. Dius que ets militant de l'EI i critiques obertament a una AL que segueix les directrius de la CUP a nivell nacional. Espero que també modifiquis aquesta conducta.

Joan Pujolàs i Vilar ha dit...

Ei, 4cantons.
Em sembla que no entens què significa Unitat Popular, i em sembla que tampoc entens (perquè no ho vols entendre), que el que ha passat a Girona és que Reagrupament ha donat suport al programa polític i a la feina de la CUP.
Que la Unitat Popular camini, encapçalada per l'Esquerra Independentista, que sectors diversos se sumin al projecte de la CUP, només pot emprenyar als espanyolistes i a la dreta.
Per cert, UNC dóna suport a Solidaritat, no està dins de Reagrupament.

4cantons ha dit...

Perdoneu, però jo no he dit que siga militant de l'EI. No manipules, he dit que ja fa molt (anys) que no estic a l'EI.
I la veritat és que estic bastant content d'això veient com vos van les coses.
Però bé, que tampoc he vingut ací a crear discòrdia, ni vosaltres aneu a convéncer-me, ni jo a vosaltres.
O siga que per mi tanque el tema perquè estem en posicions bastant diferents.

Que vos aprofite l'acord.
Au

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Ep 4cantons,
has dit una pila de coses, algunes de falses i d'altres que son simples acusacions.

Bé company, si vols et convido a quedar quan vulguis i ho parlem cara a cara. A Girona fa anys que des de la CUP treballem per bastir una alternativa independentista i d'esquerres, som conscients que no tenim prou força encara per plantejar un procés revolucionari que ens porti a un nou escenari de transformació social. Però la lluita és a llarg termini i en això estem, per la independència i el socialisme!

El treball de barri que hem fet durant anys, les mobiitzacions contínues i el compromís amb la defensa dels interessos de les classes populars, això és una lluita en clau social, que nosaltres entenem que ha d'anar lligada a la lluita per la independència, la defensa del territori ( quantes lluites ecologistes hem fet a Girona des de la CUP!) o l'alliberament de gènere, per posar alguns exemples; l'esquerra independentista no és un projecte simplement anticapitalista, sinó entens això vol dir que tenim un problema a l'esquerra independentista.
Quan vulguis quedem i en parlem

4cantons ha dit...

Veig que no arribem enlloc i que les posicions estan bastant clares i són irreconciliables.

Només volia comentar que UNC sí es va "integrar" teoricament en Rcat, encara que vulgueu fer creure que no. Almenys certs mitjans així ho indiquen
http://paper.avui.cat/article/politica/165056/apunts/marge.html
Si finalment s'han integrat o no, no ho puc assegurar, però si aneu al seu web trobareu joies com la col·laboració entre les seues respectives joventuts.

Per cert, de les coses que he dit cap ni una de falsa, en tot cas interpretacions diferents de la realitat. A més a més heu manipulat coses que he dit i vos heu inventat això de que UNC estan a SC, quan sí que han tingut contactes ben estrets amb Rcat. Sigueu sincers, per favor.

En tot cas, no podreu negar que el fet d'acordar alguna cosa amb un partit com Rcat i tot el que té darrere, cree les suspicàcies que crea entre molta gent. I això, independentment de com siga Rcat a Giroa, que no en tinc ni idea.

Res més a dir.

4cantons ha dit...

Veig que no arribem enlloc i que les posicions estan bastant clares i són irreconciliables.

Només volia comentar que UNC sí es va "integrar" teoricament en Rcat, encara que vulgueu fer creure que no. Almenys certs mitjans així ho indiquen
http://paper.avui.cat/article/politica/165056/apunts/marge.html
Si finalment s'han integrat o no, no ho puc assegurar, però si aneu al seu web trobareu joies com la col·laboració entre les seues respectives joventuts.

Per cert, de les coses que he dit cap ni una de falsa, en tot cas interpretacions diferents de la realitat. A més a més vosaltres si heu manipulat coses que he dit i vos heu inventat això de que UNC estan a SC, quan sí que han tingut contactes ben estrets amb Rcat. Sigueu sincers, per favor.

En tot cas, no podreu negar que el fet d'acordar alguna cosa amb un partit com Rcat i tot el que té darrere, cree les suspicàcies que crea entre molta gent. I això, independentment de com siga Rcat a Giroa, que no en tinc ni idea. Per tant, no és pecar d'esquerranisme com diu algú per ahí, són recels i desconfiança ben fonamentada. Vosaltres sabreu el que feu.

Res més a dir.