dissabte, 5 de març del 2011

Corrupció a Girona

Fins que no hi hagi un pronunciament ferm per part de l'OAC (Oficina Antifrau de Catalunya) sobre els afers relacionats amb corrupció a l'Ajuntament de Girona no podem dir segons què. Però cal dir que és preocupant que tant l'OAC com el Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona, que ha obert una investigació a GISA per una trama d'adjudicacions pressumptament irregulars (el seu gerent ha estat detingut), estiguin investigant dues institucions gironines com són l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

No menys preocupant és el fet que tant els responsables polítics de l'Ajuntament com de la Diputació hagin ocultat fins fa poc que l'OAC els havia reclamat expedients. Una actitud així és com a mínim qüestionable perquè el dret a la informació, pública i transparent, és un deure moral dels representants polítics.

Malauradament la corrupció forma part del paisatge econòmic i polític dels Països Catalans. Sovint s'assenyala a règims llunyans i autàrquics com a corruptes i mals exemples però cal dir que la "nostra" democràcia no pot donar gaire lliçons d'integritat en aquest sentit. Els grans partits polítics que hi ha al conjunt dels Països Catalans: PP, CiU, PSOE, han protagonitzat episodis sonats de corrupció, una mala pràctica que malauradament s'està convertint en la norma habitual. Però com deia al començament haurem d'esperar a veure el pronunciament i llavors actuar en conseqüència.