dimarts, 1 de març del 2011

El suport de Reagrupament

Fa ja un mes vam fer una crida a diferents sectors polítics i socials de la ciutat perquè sumessin esforços al voltant del projecte de la CUP a Girona. Creiem que és necessari fer aquest esforç per incloure diferents sensibilitats, per tal que la llista que presentarem a les eleccions municipals sigui àmplia i representativa dels segments socials als quals volem representar.

Com a resultat d'aquesta crida, Reagrupament ha decidit oferir el seu suport polític a la CUP. Aquesta entesa, forjada a través d'un cert bagatge entre totes dues formacions, s'explica, d'una banda, per la coincidència en l'aposta per la regeneració, la transparència i la defensa dels interessos dels barris i la gent; i de l'altra pel projecte nacional que defensem ambdues formacions.

Creiem que per la CUP, l'aportació de Reagrupament és molt positiva. Ens demostra que tenim capacitat d'adaptar-nos a les noves situacions i que no som una opció tancada; sinó que som capaços d'incloure sensibilitats polítiques pròximes al voltant del nostre projecte polític.

Però, sobretot, creiem que aquesta decisió de Reagrupament serà positiva per la ciutat. Significa un nou sector que fixa el seu compromís amb la política municipal gironina, que s'arremanga i s'incorpora a treballar per un nou model de ciutat i una manera diferent de governar. Avui, amb aquesta incorporació, som més forts els qui volem treballar pel país de manera oberta i generosa, sí; però també som més forts els qui treballem per una Girona més pròxima i democràtica, que tingui en compte els barris i que superi tants anys de grisor.

11 comentaris:

Batlle ha dit...

Espero que els de Reagrupament no us facin cap mala passada. Heu fet una feina increible aquests anys. Jo hagués preferit que anéssiu sols però entenc també que no hi ha espai per tantes opcions independentistes i d'esquerres. Dono per bó l'acord i segur que us votaré.

Malcome ha dit...

Volia esbrinar el tarannà de'n Carles Bonaventura de Reagrupament. Entenc que és independentista, però volia saber si era un facha com el Carretero o si pel contrari tenia sensibilitat social.

He de dir que m'ha estat impossible, m'he mirat els 59 articles que ha publicat a E-noticies i altres articles: http://blogs.e-noticies.com/carles-bonaventura/

I en cap d'ells parla de res més que de nació i nació. Que ha passat per la CUP, pel PI, per PRC per Reagrupament...Quina mandra.

Espero que sapigeu el que us feu i que no la cagueu.

Salut

jo ha dit...

En Carles Bonaventura prové de la CUP de Salt (primers noranta). Va ser perseguit en la ràtzia d'en Garzón de l'any 1992 i fou dels militants que aconseguí fer seure l'Estat espanyol al Tribunal d'Estrasburg acusat de no perseguir la pràctica de les tortures ara fa uns anys. És treballador del PUNT i a més és delegat sindical a la seva empresa. Té una acreditada trajectòria cívica i associativa.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

En primer lloc Marc dir-te que en Carles Bonaventura és una persona amb una llarga trajectòria de militància, detingut i represaliat al 1992.

És sindicalista de base i treballador d'un diari.Crec que això deixa fora de tot dubte això que esmentes.
salut!

Malcome ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan Suleiman ha dit...

Doncs m'alegro. Entén que lo del Carretero llepant-li el cul a l'ambaixador nordamericà i al Vaticà, defensant la política Israel com a model a seguir, acollint públicament a l'ultradreta catalana de l'UNC a Rcat, divulgant les seves tèsis militaristes de la Mossad i l'exèrcit català, entre d'altres perles transversals, fan saltar totes les alarmes.
Salut!

Jordi Navarro i Morera ha dit...

El suport ( suport, no coalició!) que RCat Girona ha donat a la CUP és només això, un suport local, a nivell de Girona. Aquí en Carretero ( amb qui no comparteixo gairebé res) no hi pinta absolutament res

Les diferències ideològiques existeixen, i tant! però ha de quedar clar que el programa social i els principis de la CUP a Girona continuen sent els mateixos de sempre i en aquest cas la militància de RCat ha acceptat aquest programa.

D'altra banda, dir també que hi ha militants de RCat que han estat implicats en moltes lluites socials i populars ( i on hem coincidit junts) per exemple, en la campanya de suport a la militant anarquista Núria Pòrtulas.

jordicasadevall ha dit...

Aquesta candidatura conjunta amb Reagrupament pot eixamplar bastant l'electorat, projectar més força i aconseguir uns millors resultats pel programa en el qual la CUP porta anys treballant bé.

Unknown ha dit...

Tot i que el començament m'ha sorprés una mica, pensant-ho bé trobo que és una decisió encertada i decidida. Com dius tu Jordi senzillament és un suport, que és una cosa molt diferent a una coalició. Amb això demostreu una vegada més que, el projecte que porteu defensant des de la CUP durant anys i la feina que esteu fent el dia a dia està donant els seus fruits.

Salut i endavant

Malcome ha dit...

Gràcies per les aclaracions Jordi. Si l'acord amb RCat és en aquests termes i el Carles Bonaventura no té rampells feixistoides com el Carretero, doncs ho veig força millor.
Salutacions.

roger ha dit...

quin pais ...em fan gracia aquets paios que demanen certificats de puresa independentista a RCAT dintre reagrupament hi ha gent que sha jugat el tipus per catalunya mentre que molts d aquets que questionan la seva aportacio no va mes enlla de fotre birres a el Forn i lloar al che guevara