dimarts, 14 de juny del 2011

Anem per feina que ja fem tard!

El Ple de l'Ajuntament de Girona no es podrà constituir fins el proper dia 1 de juliol, i això implica a que en termes polítics l'Ajuntament de la ciutat queda paralitzat durant tots aquests dies. Si hi afegim la baixada d'activitat política els dies previs a les eleccions del passat 22 de maig i que a l'agost no hi haurà Ple, ens podem trobar que en total haurem estat mesos sense prendre decisions i sense fer feina.

Hi ha temes que comencen a córrer certa pressa, com ara la convocatòria del Fòrum Ciutadà del TAV (que s'hauria de convocar ja, independentment que ho faci el govern en funcions, o el nou, o ambdós), l'organització de les Fires de Sant Narcís, la situació de l'Hospital Josep Trueta, el diàleg amb entitats veïnals i ciutadanes...

El resultat de les eleccions municipals del 22 de maig van ser clars i les urnes van atorgar el nivell de representativitat als diferents partits que van concórrer-hi. Tanmateix, ERC (legítimament) ha decidit presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i amb aquesta decisió (totalment legal) s'ha endarrerit la constitució del Ple. A hores d'ara suposo que ja tothom sap que hi ha un vot que balla i que aquest pot fer que ERC entri al consistori i deixi a la CUP amb dos regidors.

Passi el que passi, tant jo mateix com els meus companys d'assemblea el que volem és que aquest afer s'aclareixi ja. El que ens cal ara és començar a treballar perquè hi ha molta feina acumulada i la població no es mereix més retards. Afortunadament tenim una ciutadania activa i conscient que fa possible que la ciutat funcioni, que les festes majors dels barris siguin una realitat, etc.