dilluns, 8 d’agost del 2011

Entre prohibicions i retallades

Fa poques hores he arribat del Pirineu, on he passat uns dies amb els meus nanos i la meva companya. Retrobar-se amb els cims pelats i les planes verdes de la muntanya pirinenca és per mi un ritus que cada any realitzo des de fa dècades.

Però ara que he arribat a la meva ciutat em trobo amb un panorama polític i social d'allò més remogut. D'una banda els canvis que s'estan produint en la PIRMI, unes mesures que no faran més que agreujar la precària situació en què es troben molts col·lectius desfavorits i vulnerables de la nostra societat. Canvis (retallades encobertes) amb una voluntat clara: engrandir encara més el solc que separa les classes marginals de les classes privilegiades. D'aquesta manera es posen les bases per trencar la feble cohesió social al nostre país, una fragmentació que tindrà greus conseqüències a curt termini. Més endavant ho analitzarem amb més calma.

I de l'altra em trobo que el nou govern municipal de Girona ha decidit prohibir els actes de l'Onze de setembre a la Plaça Catalunya, uns actes que fa dècades que es realitzen a places del nostre Barri Vell. A més, la prohibició es vol estendre a d'altres indrets i que amenaça la vida associativa de la ciutat. Que quedi clar que la CUP lluitarà perquè les places i carrers de la nostra ciutat, dels nostres barris, del Barri Vell, puguin acollir actes reivindicatius, festius, culturals, i lúdics.

Afortunadament l'aire de muntanya m'ha omplert d'energia, i a partir d'avui mateix tornarem a encarar amb més força que mai les adversitats i la lluita, que serà llarga i dura.

1 comentari:

Xavier ha dit...

Si la memòria no m'enganya, cosa que darrerament passa força sovint, des de l'any 77 s'han fet a la plaça de Catalunya les celebracions de l'11 de setembre. L'any 76 s'havia a l'estadi del GEiEG a la Devesa.