divendres, 16 de desembre del 2011

Contundència policial a la UdG

Avui, en el marc del vintè aniversari de la creació de la UdG, diferents autoritats de la ciutat han participat en els actes oficials organitzats en motiu d'aquesta efemèride, que han comptat amb la presència del president de la Generalitat Artur Mas.

A 2/4 de 12 hi havia convocada una concentració per protestar per la política de retallades, tant a la universitat com en d'altres àmbits. És una pràctica que la política de retallades ha convertit en habitual. Unes retallades motivades per les exigències dels mercats i dels capitostos europeus, que volen reduir el dèficit públic i fer quadrar els comptes públics, diuen.

I és en el marc d'aquesta crisi social (atur, fam, precarietat, retallades en sanitat i educació, en salaris, ràpida degradació dels drets socials, polarització social...) que les classes populars s'indignen i responen amb mobilitzacions gairebé contínues. Avui a la plaça Sant Domènec he pogut copsar una vegada més la impotència de la ciutadania davant dels poderosos, que actuen amb mà de ferro quan cal silenciar la discrepància. Una discrepància que la "democràcia" de vidre (per allò de la fragilitat) en què vivim no accepta. El discurs dominant, el pensament únic, la veritat oficial, és el que predomina i els ciutadans hem d'estar ben callats i acceptar el que ens imposen els mercats.

I aquí és on les forces d'ordre comandades per un cos de Mossos d'Esquadra al servei dels poderosos avui han tornat a ensenyar la seva cara més antidemocràtica i radical, fotent cops de porra a tort i dret, com en els millors temps del franquisme. Una policia catalana al servei del capital, de l'estat espanyol i dels poderosos. Trist, molt trist, que el que hauria d'haver estat una efemèride ciutadana s'hagi convertit en una passarel·la de patums, càrrecs i policies que estomaquen als joves estudiants i al personal de la universitat. Una contundència inusitada que ens recorda temps que crèiem passats, però que els fets s'encarreguen de demostrar que són ben actuals.