dimarts, 17 de gener del 2012

Breu crònica d'un Ple a l'Ajuntament de Girona: 16 de gener de 2012

Ahir el Ple va començar a les 9 del vespre, una hora més tard de l'habitual i va ser per raons d'agenda d'alguns membres del consistori. El Ple va durar unes tres hores. La primera part es va dedicar a informar de diferents temàtiques gestionades des d'Alcaldia i altres qüestions urbanístiques, així com modificacions d'estatuts del Patronat del Call i de l'Escola de Música o el nomenament d'una nova plaça a la ciutat, dedicada a en Josep Maria Lidón.

La segona part es va dedicar a les mocions. De les dues presentades per la via ordinària, cap va ser aprovada. La de la CUP en defensa de la sanitat pública va ser tombada pel tàndem PP-CiU, que mica en mica es va reforçant i consolidant. La segona moció, presentada per ICV-EUiA i que perseguia crear una oficina d'intermediació bancària, tampoc va prosperar, per cortesia del mateix binomi dretà. La CUP va presentar una segona moció d'urgència, arran del traspàs recent del franquista i president honorífic del PP Manuel Fraga. La moció no va ser admesa a tràmit i, per tant, no va poder ni debatre's. Una vegada més l'aliança entre les forces de dretes representades al Ple es va imposar per tretze vots. I en aquest cas el PSC es va abstenir i només vam tenir el suport d'ICV-EUiA.

La tercera part va ser el torn dels precs i preguntes, que va estar principalment centrat en temàtiques de ciutat. Problemàtiques en barris i indrets de la ciutat, les obres del TAV a Sant Narcís, qüestions ambientals... van ocupar durant una hora a tots els regidors i regidores.

El Ple va acabar passades les 12 de la nit i me'n vaig anar cap a casa amb la sensació que la feina a fer és inacabable. Plovia i mentre caminava sota el paraigües a l'alçada de la pujada de Sant Domènec anava comptant les coses que queden pendents. Em vaig trasbalsar un pèl perquè realment hi ha tanta feina a fer que no la podem abastar tota. Demà serà un altre dia!, em vaig dir.

2 comentaris:

Shanti el de les Balls ha dit...

Endavant Jordi i gent de les CUP!! Us necessitem ara més que mai al peu del canó!Esteu fent bona feina, plantant cara i essent també constructius i fidels als vostres valors!

Aram ha dit...

Ànims! A poc a poc i anar fent... només així aconseguirem alguna cosa!