divendres, 20 de gener del 2012

El pacte CiU-PP fa mal a Girona

Dilluns al Ple de l'Ajuntament de Girona es va tornar a escenificar una entesa tàcita entre el govern de CiU i el grup municipal del PP, que junts sumen la majoria absoluta. Tots dos grups es treuen les castanyes del foc mútuament, en un acord que, personalment, em fa basarda.

I no es tracta d'una qüestió d'interès de partit, sinó d'un problema de ciutat. Al Ple del dilluns, la CUP havia presentat una moció per defensar la sanitat pública, i contra els plans que podrien suposar la introducció de criteris privatitzadors al Trueta i als CAPS de les nostres comarques. La moció va ser rebutjada amb els vots de CiU i PP. I a sobre des de CiU van tenir la poca vergonya de dir, literalment, que "el compromís de CiU amb la sanitat pública catalana està més que acreditat".

Una altra moció que demanava la creació d'una oficina d'intermediació hipotecària a la ciutat també va ser rebutjada amb els vots de CiU i PP. La problemàtica dels desnonaments assetja cada cop més famílies a la nostra ciutat, i la decisió del govern municipal d'oposar-se a la creació d'aquest òrgan és una notícia nefasta per aquells qui dia a dia pateixen per fer efectiu el seu dret a un habitatge digne.

Vivim temps difícils en termes socials i econòmics, i malauradament a l'Ajuntament de Girona hi ha una majoria conservadora que no ens posarà les coses fàcils. Per això és més necessari que mai que sigui la mateixa ciutadania qui expressi el malestar per aquestes actituds i aquests posicionaments de CiU i PP. És imprescindible que des d'entitats socials, associacions de veïns, col·lectius i plataformes polítiques, sindicats, etc., estiguem atents a les decisions i les polítiques que impulsi el govern municipal de CiU, amb el suport del PP. Només fent pressió i essent contundents en la defensa dels nostres drets civils, polítics i socials aconseguirem canviar aquesta dinàmica. Juntes, junts, ens en sortirem!