diumenge, 29 de gener del 2012

Per dignitat: independència i revolució!

Avui Girona ha tornat a sortir al carrer, i Barcelona, i Tarragona, i Lleida, i València fa uns dies, i Mallorca fa unes setmanes. El nostre país bull de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. Efervescència social, rebuig col·lectiu a les retallades i a la dictadura del mercat, del sector financer.

Avui a Girona érem 2000 les voluntats que clamàvem contra la política de retallades del govern de la Generalitat, una política al servei dels designis dels mercats i les exigències del Directori Alemany, unes exigències auspiciades pels mercats i l'FMI, que han centrat ara els seus atacs envers el deute sobirà i els serveis públics.

I amb tot això apareixen els corbs, com ara el president de la patronal CECOT, reclamant una reforma exprés de la legislació laboral, amb els arguments de sempre: més flexibilitat i menys rigidesa, que a la pràctica vol dir indemnització zero en cas d'acomiadament, fi dels convenis col·lectius i fi dels drets laborals (pagues extraordinàries regularitzades, vacances, maternitat i revisió salarial sobre l'IPC, etc.). No es pot esperar res d'un empresariat ignorant, radicalitzat i antidemocràtic, directament hereu de la tradició franquista de l'Estat espanyol. Busquen beneficis econòmics fàcils a costa del que sigui.

Les receptes que s'estan aplicant en aquesta ofensiva neoliberal sense precedents són ben simples: erosió dels drets laborals i socials, política de privatitzacions, esquarterament dels serveis públics i reforçament dels privilegis de les classes dominants,etc.; amb la voluntat expressa d'instaurar un règim basat en l'hegemonia política, social, cultural, econòmica d'uns sectors dominants que ja no responen a l'esquema clàssic dels poders fàctics tradicionals.

Sigui com sigui, davant d'aquest espoli social i d'aquesta ofensiva antidemocràtica, la ciutadania, els i les treballadores, hem de continuar sortint al carrer, defensar les conquestes socials assolides amb tants i tants sacrificis i cridar ben fort que les revolucions que hi ha hagut al llarg de la història són cícliques i inacabades. Avui, la paraula revolució té més sentit que mai; i el nostre país, Catalunya, els Països Catalans, probablement viuran nous temps de conquestes ciutadanes i socials. Tots junts, per la nostra terra, pel futur dels nostres fills, per la nostra dignitat, empenyem fort l'estaca del capital i segur que tomba!