dilluns, 13 de febrer del 2012

Acte per la independència a Girona (ANC)

Ahir diumenge 12 de febrer més d'un miler de persones vam omplir els carrers de la ciutat per reivindicar de forma festiva la independència de Catalunya. Malgrat les baixes temperatures, foren centenars els concentrats a la plaça del Vi a les 10 del matí i enmig de balls de bastons, balls de gegants, sardanes, castellers i música en viu es van anar succeint parlaments i intervencions.

L'acte va començar a les 10 del matí i un cop feta la recepció oficial als delegats territorials de l'Assemblea Nacional Catalana, els concentrats desfilaren en cercavila pels carrers de la ciutat fins a l'Auditori, on una colla de timbalers, diables, castellers i d'altres elements de cultura popular van fer xalar de valent al miler llarg de persones presents.

L'Auditori es va omplir de gom a gom i l'acte conduït per Txe Arana i Sergi Font es va desenvolupar amb total normalitat. Un marcador anava indicant la xifra de l'espoli fiscal, que cada segon drena més de 500 eurus cap a Espanya, una xifra que anualment representa més de 16.000 M€. Salvador Sunyer i Josep-Maria Terricabras van posar la nota més emotiva i profunda, reivindicant la independència i la justícia social i en Quim Masferrer va posar-hi la nota d'humor.

Des del meu punt de vista la vertadera força del poble és la seva capacitat d'autoorganitzar-se, i l'ANC pot esdevenir un vertader embrió de ruptura amb l'estat espanyol. Només amb la mobilització permanent i l'autoorganització de les bases podrem construir un moviment popular capaç de plantar cara a l'estat espanyol, i d'iniciar un camí de ruptura que ens porti cap a la independència. I des del meu punt de vista aquesta independència s'ha de construir sobre unes bases sòlides de convivència i justícia social: perquè un país que vol ser lliure ho ha de ser pels seus ciutadans i el seu benestar.