dijous, 9 de febrer del 2012

Comissió informativa d'Alcaldia (6.02.12)

El dilluns es va celebrar la comissió informativa d'Alcaldia. Jo aquests dies estic engripat, a casa, i per això va ser el meu company de grup municipal Carles Bonaventura qui va assistir-hi. M'ha fet el favor de fer-me arribar el resum dels temes que s'hi van tractar.

D'una banda, al ple s'aprovarà el nomenament d'alguns els carrers de la ciutat. Els d'en Lluís Maria Xirinacs i d'en Damià Escuder seran a Domeny Sud, i també n'hi haurà un altre que portarà el nom d'en Pere Rodeja, de Can Geli, i el passeig Feliu Matamala. A la Creueta hi haurà el parc Miquel Pairolí, i es modifica el nom de la plaça Maria Dolors Laffitte pel de Maria Laffitte. I es canvia de lloc la plaça Josep Ametller.

Es va parlar dels pressupostos. Com fa dies que ha avançat la CUP, el termini per fer al·legacions al pressupost s'acaba el 21 de febrer, i s'intentarà que s'aprovi definitivament en el ple ordinari del 12 de març. També es va informar que s'aprovaran les bases del nou concurs per a la neteja d'instal·lacions municipals. I també de la modificació de l'acord de ple sobre l'ús del sòl en relació a les Voltes d'en Rosés. Per no perdre els diners de l'ICO, l'ús s'ha de canviar i en lloc de fer-hi pisos passa a ser centre cívic.

La Sala Simfònica de l'Auditori es passarà a dir Sala Xavier Montsalvatge i es faran un seguit d'activitats arran del seu centenari: concert el dia 11 de març, exposició en què l'Arxiu treballarà per donar a conèixer també el seu pare (que va ser regidor de l'Ajuntament) i el seu avi. Més coses: en el pròxim ple s'aprova l'adhesió formal a l'Associació de Municipis per la Independència (es votaran els estatuts d'aquesta associació).

La proposta de modificació del ROM es durà al Ple del dilluns. La CUP ha fet arribar a l'equip de govern les esmenes proposades per la Mesa d'Entitats per la Participació respecte a aquest tema: a veure si es poden tenir en compte de cares a aquest mateix Ple! Finalment, es van fer algunes preguntes relacionades amb l'accés a la informació per part dels grups municipals i sobre les obres del TAV.