dimecres, 29 de febrer del 2012

Avui, vaga d'instituts i universitats #29F

Avui s'ha convocat una vaga d'instituts i universitats arreu dels Països Catalans, en defensa de l'educació pública i els diversos atacs que està rebent aquest àmbit, ja sigui en forma de retallades o de plans de caràcter privatitzador. Penso que és molt important que organitzacions socials, polítiques, cíviques, etc. donem suport a les mobilitzacions i revindicacions de la comunitat educativa, perquè l'educació és un dels pilars clau de la nostra societat i no ens podem permetre més retrocessos en aquesta qüestió.

A Girona, ahir es va celebrar una assemblea multitudinària, amb la particicipació d'estudiants, PAS i PDI, en què es va posar de manifest un cop més el malestar de la comunitat universitària no només amb les retallades, sinó amb l'actitud i la manera de gestionar l'actual situació per part del rectorat. Per mi és molt positiva i importantíssima la coordinació i la unitat d'acció entre els diferents estaments de la universitat. Veure degans de facultats participant en aquest tipus d'assemblees ens permet copsar la força i la transversalitat de les demandes d'aquest moviment que treballa per una UdG millor per demà.

Des d'aquí només em queda animar a la ciutadania gironina a participar en la manifestació que sortirà avui des de la plaça del Sant Domènec a les 12h, per donar suport a les reinvidicacions i la lluita de la comunitat universitària. Enhorabona a la gent del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), al Consell d'Estudiants, i a totes aquells sindicats, plataformes, col·lectius i persones a títol individual que aquests dies estan deixant-s'hi la pell per defensar la universitat i l'educació a la nostra ciutat.