dissabte, 4 de febrer del 2012

Pressupost Municipal (les inversions)

El passat dilluns dia 30 de gener s'aprovava inicialment en sessió plenària el pressupost municipal per a l'any 2012. La sessió va ser molt feixuga (gairebé 4 hores), la qual cosa ens fa pensar que potser s'han de replantejar certes coses com ara el temps d'intervenció de portaveus i regidors (jo també m'hi incloc, evidentment). No pot ser que sovintegin tant els monòlegs endogàmics i les intervencions de gairebé 3/4 d'hora!

El pressupost que s'aprovà amb els vots del PP i de CiU (som davant de la consolidació d'una aliança conservadora, sens dubte!) és de 96.69 M€, i una quantitat prou important, 5,7 M€ (el 5,9%) es destina a inversions. Del llistat d'inversions hi ha partides interessants, com ara el projecte de recuperació del Pont del Dimoni (105.000 €), el pavelló de l'escola Montfalgars (1.363.000), l'acondicionament de les instal·lacions esportives del CREC a Sant Daniel (20.000 €) o dues noves estacions de Girocleta ( 70.000).

Són partides d'inversió als barris, i en aquest sentit cal valorar-les positivament, amb el benentès que les necessitats de la ciutat són molt grans i si haguéssim de quantificar econòmicament les necessitats que hi ha al territori, als barris, probablement la xifra ens esparveraria. Venim de molt lluny i les demandes s'han anat apilonant; a més , cal tenir en compte que el context de crisi econòmica ha fet disparar les necessitats socials dels barris, i en aquest sentit crec que és ben lògic qüestionar determinades inversions com ara 50.000 € destinats a una nova sala de premsa o 100.000 € per a un ambigu projecte de Smart City.

La CUP vol fer un treball constructiu i treballarà a fons en el període d'al·legacions (que finalitza el 21 de febrer). Per això hem convocat una sessió participativa oberta pel proper 16 de febrer a Can Ninetes, a les 8 del vespre. Serà un espai obert a tothom, on la ciutadania podrà fer-nos arribar les seves aportacions i observacions, que seran incorporades al plec d'al·legacions que presentarà la CUP. Aprofito també recordar que qualsevol entitat o persona pot presentar les esmenes que vulgui directament.