dijous, 8 de març del 2012

8 de març: cal seguir lluitant

Avui és 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, i un any més sortirem al carrer, a Girona, als Països Catalans, i arreu del món, per dir ben alt que encara queda molta feina per fer en el camí cap a la igualtat de gènere i contra la discriminació.

La diada d'aquest any és marcada pel context de retallades socials i l'afectació que té l'actual situació econòmica en els drets de les dones. D'una banda, a les institucions, els recursos per a polítiques destinades a promoure la igualtat i atendre les persones que pateixen de manera més crua el sexisme i el patriarcat estan essent retallats. De l'altra, els mateixos drets de les dones estan essent retallats de facto, per la discriminació constant que reben a l'hora de ser contractades, amb salaris més baixos i per les dificultats que, en general, tenen les dones a l'hora de moure's en el mercat laboral, en comparació amb els homes.

Totes aquestes formes de discrminació s'agreugen amb la crisi econòmica, i és un deure ciutadà denunciar aquesta situació i treballar de valent per corregir-la. Al carrer, els col·lectius polítics, socials, etc. han de fer pedagogia i lluitar per conscienciar la societat. A les institucions, és imprescindible prioritzar les polítiques d'igualtat i destinar els recursos necessaris per tallar d'arrel amb aquesta situació.

Us animo, doncs, a mobilitzar-vos (avui i tot l'any) per la igualtat i contra la discriminació. Avui a les 6 la CUP ha organitzat un acte lúdic i popular al Pont de Pedra de Girona, i a les 7 a la plaça del Vi se celebrarà la concentració del 8 de març. Estigueu atentes i atents, també, a la resta d'activitats que s'han convocat aquests dies a Girona en el marc de la diada.

Els drets de les dones també pateixen retallades: a Girona i als Països Catalans, ni un pas enrere en la lluita feminista!