divendres, 9 de març del 2012

Municipalitzem el servei de neteja!

Fa algunes setmanes que des de la CUP ens hem començat a moure per aconseguir la municipalització del servei de neteja d'equipaments municipals, que actualment està externalitzat. Aquests dies s'està renovant el contracte, i creiem que és un bon moment per plantejar canvis profunds en la manera com es presta el servei.

L'actual sistema permet que siguin grans empreses de fora les que guanyen els concursos i presten el servei. Empreses com EULEN i CLECE, que no tenen cap arrrelament al territori i que es caracteritzen per explotar laboralment les treballadores de la neteja. En els darrers anys aquestes empreses han provocat múltiples conflictes laborals, i els sindicats han denunciat en reiterades ocasions les males pràctiques que apliquen al personal.

Des de la CUP creiem que no té cap justificació que aquestes empreses s'emportin grans beneficis per prestar un servei que podríem prestar perfectament des d'aquí. Amb la municipalització no només ens estalviaríem diners, sinó que podríem millorar tant les condicions laborals del personal com la qualitat del servei.

La setmana passada ja vam interposar un recurs contra el nou contracte. Considerem que no hi ha cap argument de pes (almenys l'Ajuntament no l'ha aportat, de moment) que justifiqui la necessitat d'externalitzar aquest servei, i per això demanem que el mateix Ajuntament faci un estudi en què es valori la viabilitat de municipalitzar el servei. El recurs ha estat desestimat, però no ens rendim i hem presentat una moció al Ple del dilluns per tornar-ho a debatre.

Serà una lluita llarga, però sabem que tenim el suport de les treballadores de la neteja, i de múltiples col·lectius polítics i socials de la ciutat. Us animo a venir el dilluns a concentrar-vos davant l'Ajuntament a partir de 2/4 de 8 per reclamar la fi de l'externalització. Contra la crisi, municipalitzem els serveis públics!