divendres, 16 de març del 2012

En defensa de la UdG

Avui he assistit en nom de la CUP a la roda de premsa i concentració de suport a les persones que han estat encausades pels fets del mes de desembre a la UdG, en què els Mossos d'Esquadra van entrar dins del Claustre de la Facultat de Lletres i van dur a terme una desproporcionada càrrega policial.

Penso que és important que les persones encausades notin el suport de la ciutadania i la comunitat universitària, i que tant des de l'àmbit universitari com des de la ciutat es manifesti el rebuig a la violència policial i a l'entrada dels Mossos d'Esquadra dins de la Universitat.

Aquell dia centenars de membres de la comunitat universitària van manifestar-se en defensa de la UdG, pels drets del personal i els estudiants i contra les retallades, i també per la manca de diàleg de la rectora. La resposta que van rebre van ser cops de porra i empentes. És moment per al diàleg a la nostra universitat. És moment de fer pinya i ser ferms en la defensa dels nostres centres i de la qualitat de l'educació que hi impartim.

Dilluns al ple de l'Ajuntament de Girona es va aprovar una moció en defensa de la universitat i en contra de les retallades. Segurament el text aprovat no tenia la contundència que nosaltres hauríem volgut, però és una declaració important. Cal que la universitat noti l'escalf i el suport de la ciutat. Per això un cop més, des de la CUP manifestem compromís amb la UdG, per avançar cap a una universitat catalana, pública i de qualitat. Compteu amb nosaltres.