dimecres, 21 de març del 2012

Pressupost Girona 2012: es consolida l'aliança CiU-PP

Al passat Ple es va aprovar definitivament el pressupost municipal per l'any 2012. I es va aprovar sense sorpreses, amb una nova escenificació de l'aliança entre el PP i CiU, un pacte de conveniència que farà quallar polítiques conservadores a la nostra ciutat.

La CUP va presentar una bateria de 50 esmenes, amb la voluntat d'introduir millores als barris de la nostra ciutat, potenciar els serveis socials, les polítiques ambientals i la normalització lingüística, així com les polítiques educatives, entre d'altres.

I de totes les propostes fetes no se'ns n'ha acceptat cap, ni una. El govern de CiU ha apostat per prioritzar la relació amb el PP i per conrear l'espai ideològic conservador, una dinàmica que es reprodueix en d'altres administracions i institucions i que es visualitza en el món empresarial, mediàtic i social.

Els triumvirat conservador ( PP+CDC+UDC) comparteixen un mateix model de ciutat, per això no tenen cap problema en reduir dràsticament la partida dedicada a solidaritat i cooperació, en fer un augment tan tímid del pressupost de serveis socials i en aplicar retallades lineals en polítiques ambientals. Decisions que ens indiquen per on aniran les coses els propers anys i la deriva clarament dretanitzadora que patiran les polítiques municipals a la ciutat.


Amb tot, des de la CUP continuarem treballant i mobilitzant-nos en defensa dels serveis públics, els barris de la ciutat, el medi ambient, la nostra llengua, l'educació, la solidaritat i les classes populars de Girona. Els propers anys seran anys de combat ideològic, de molta feina. Hi serem!