diumenge, 15 d’abril del 2012

Junta de Portaveus (divendres 13 d'abril)

La Junta va començar a un quart de deu del matí. Hi érem presents ICV-EUiA, PSC, CiU, CUP i PP. Es va repassar l'ordre del dia i les mocions presentades. En total 4, dues de la CUP (una sobre els usos de Domeny i una a favor de la República, en motiu del 14 d'abril), una d'ICV-EUiA sobre les escoles bressol i una del PSC sobre el Trueta. Ningú es va pronunciar sobre el sentit del vot de les mocions, tot i que la moció de la CUP per rebutjar la monarquia va generar un cert estupor al portaveu de CiU. El dilluns al Ple es produirà un interessant debat al respecte.

Immediatament es va obrir un debat sobre el tren convencional. ICV-EUiA va demanar la reunió de la comissió de parlamentaris i grups municipals per tal de fer les esmenes corresponents al Pressupost que acaba d'aprovar l'estat. Tothom s'hi va mostrar d'acord. Però en aquest punt vaig proposar de recuperar la declaració institucional sobre el tren convencional, que es va descartar ara fa un mes a l'espera del contingut del pressupost estatal. Ara ja es coneix que el pressupost estatal ignora un any més el tren convencional, però malgrat això tots els grups van respondre que no és moment de fer la declaració: que cal esperar i esgotar els terminis per tal de fer les corresponents esmenes. Expliquen que en tot cas més endavant ja es valorarà aquesta possibilitat, i que l'Audiència Pública del maig serà l'espai idoni per plantejar la qüestió en el supòsit que les altres vies (esmenes al pressupost estatal) no donin resultats. Vaig quedar una mica sorprès per aquesta reacció, tot i que a aquestes alçades la meva capacitat sorpresiva va minvant.

Finalment vaig proposar una altra declaració institucional sobre l'N-II i l'estat lamentable en què es troba, tot reclamant la gratuïtat de l'AP7. No va despertar cap entusiasme i la portaveu del principal partit de l'oposició va esmentar que cal espaiar les declaracions institucionals. Per part del govern la proposta només va despertar indiferència. Quedar clar que el tema els preocupa moltíssim, a tots plegats.