dimarts, 3 d’abril del 2012

A Perpinyà, en defensa de la llengua

Aquest cap de setmana vaig desplaçar-me fins a Perpinyà per participar en una de les iniciatives més originals i multitudinàries que s'han celebrat en els darrers anys a les comarques de Catalunya Nord en defensa del català: la gravació del Libdub per la llengua.

Els organitzadors del Libdub, que pretén reivindicar el respecte i la promoció del català a aquesta part del nostre país sota administració francesa, volien batre el rècord del món de participació, i ja ho crec si ho van aconseguir. Més de 7.000 persones, del nord i del sud de l'Albera, ens vam congregar a partir de les 2 de la tarda al Castellet de Perpinyà a punt per participar en la gravació.

Colles castelleres, gegants, diables, sardanistes, etc. Dissabte Perpinyà va ajuntar una quantitat de colles i bandes de cultura popular d'arreu dels Països Catalans que em van deixar impressionat. Vaig sentir la vitalitat d'una llengua, d'una cultura i d'un poble que malda per viure lliurement i sense imposicions. I que així sigui per molt de temps!