dissabte, 12 de maig del 2012

Esclat primaveral, floral, festiu i combatiu!

Avui divendres 11 de maig els termòmetres s'han enfilat de valent i la calor i el sol ha envaït carrers i places, hortes, boscos i prats. A les hortes de Santa Eugènia i la vall de Sant Daniel els rossinyols canten amb força i omplen de notes musicals el paisatge, mentre que al centre de Girona la gent surt al carrer a parar el sol, a gaudir de la primavera i a oblidar problemes i misèries. I a la ciutat dels quatre rius les pedres del Barri Vell esclataran en mil colors cobertes de flors. Tanmateix, no podem amagar el fet que la pobresa, l'atur i la desesperança és la realitat quotidiana de milers de gironins i gironines i per més flors, postals i estampes que espolsem res podrà amagar aquesta crua i dura situació.

Però la realitat és polièdrica. Avui dissabte, hi ha hagut un vertader esclat a Girona. Cercaviles, sardanes, concerts, flors, manifestacions, gentada als carrers... Una expressió de vida i activitat. Reapropiació de l'espai públic per a fer vida ciutadana i enfortir-nos com a col·lectivitat.

Des d'aquestes ratlles vull animar tothom a sortir al carrer, a participar de les mobilitzacions del 12M-15M, a passar-s'ho bé amb els Agrupaments Escoltes i Guies que organitzen activitats al carrer. I és que el carrer és l'expressió viva de la nostra societat, l'espai on s'hi reprodueix la vida, amb tota la seva complexitat, contradiccions i potencialitat. Girona més que mai, aquest maig roig surt al carrer, participem-hi!