divendres, 22 de juny del 2012

Els barris de la ciutat bullen de festa!

Sóc de barri i la meva petita pàtria és Fontajau, on visc actualment. Avui comença la festa grossa a Fontajau i us convido i encoratjo a trobar-nos a la festa, en què hi ha una pila d'activitats i tindrem l'oportunitat d'oblidar problemes i merders. Podrem xerrar, escoltar música, passar-nos-ho bé amb els petits (hi haurà cavallets) i xalar una estona, què carai!

Però avui també tenim Festa grossa a les Pedreres, i a Vista Alegre i al Pla de Palau ja fa dies que va començar. Queden encara molts barris on ben aviat esclatarà la festa: Montjuïc, Campdorà, Sant Daniel, Sant Feliu, Santa Eugènia, Font de la Pólvora, Mas Ramada... a d'altres llocs la festa ja es va acabar fa dies: Sant Narcís, Eixample...

Totes aquestes petites grans festes dels diferents punts de la nostra ciutat animen les nits estiuenques i cohesionen els nostres barris, castigats per la crisi i la deixadesa. Gràcies a l'esforç impagable de molts veïns i veïnes que s'aboquen al barri i que altruísticament col·laboren per poder confeccionar un programa de festa major digne, divertit i obert a tothom.

Vivim temps de crisi, d'incertesa, d'ofensiva neoliberal, i una de les fórmules per fer front a això és enfortir la col·lectivitat i la solidaritat. Només així podrem fer un bon mur de contenció que ens protegeixi dels abusos i les misèries de la crisi. I la festa és un element imprescindible dels nostres barris. Bona festa major a tothom!