dilluns, 25 de juny del 2012

L'ofensiva conservadora de CiU a Girona

De mica en mica es van destapant les intencions del govern municipal de CiU respecte a les Fires. De moment ha transcendit (a través de la premsa, per variar) que es pretén reduir la durada de la festa major, i que es vol prohibir que les entitats polítiques i sindicals puguin tenir barraca. Segurament en els pròxims dies anirem descobrint més novetats, i la veritat és que la cosa pinta força malament.
Era evident que els interessos econòmics dels sectors poderosos de la ciutat no trigarien gaire a pressionar al seu braç polític amb la finalitat d’imposar les seves velles reivindicacions. I hem de tenir clar que el cas de les Fires és només un exemple d'una operació molt més àmplia que ja ha començat a afectar el conjunt de la ciutat. Fa pocs dies vam saber que la Bodega del Barri Vell  ha estat precintada, i que el nou govern ja té a punt una nova ordenança de civisme i convivència que es preveu més restrictiva que l’actual.

Malauradament sembla ser que el Mercat del Món que se celebrava cada any a les portes de la catedral també ha saltat, i veurem quan triguen a prohibir la celebració al carrer d’altres activitats culturals, lúdiques i reivindicatives. Nosaltres l'any passat ja en vam tenir el primer tastet, quan el regidor Jordi Fàbrega va intentar fer-nos fora de la plaça Catalunya per l'Onze de setembre. El sectors conservadors de la ciutat són al poder, i han començat la seva ofensiva per intentar convertir Girona en una ciutat grisa, silenciosa i obedient. Ara és feina de la ciutadania i les entitats evitar que ho aconsegueixin. Teniu tot el nostre suport.