dimarts, 21 d’agost del 2012

Les Fires 2012 duraran 10 dies

Finalment el govern de CiU s'ha fet enrere en la seva determinació d'escurçar la durada de Fires, i ha anunciat que aquestes continuaran durant dos caps de setmana.

Les entitats de la ciutat, especialment les que organitzen barraca a la Copa, ja havien alertat que fer durar les Fires un sol cap de setmana els suposaria molts problemes perquè l'esforç ingent de muntar i organitzar una barraca només surt a compte si la durada és de dos caps de setmana.

Tanmateix, les reclamacions de les entitats no van fer gaire forat entre el govern municipal de CiU, entestat en fer concessions als sectors més conservadors de la ciutat, que fa anys que pressionen perquè les Fires durin el mínim possible de dies. Però ves per on que ha calgut que les pressions del sector privat convencin a la regidora de Promoció i Ocupació (regidora responsable de Fires i festes) i a l'equip de govern de CiU per tal de rectificar i tornar a una durada de dos caps de setmana.

Personalment valoro positivament la decisió però lamento que el lobisme empresarial agafi volada a la nostra ciutat. Em sembla decebedor que les reclamacions de les entitats no tinguin prou força com per fer-se escoltar, i en canvi les demandes del sector privat siguin ateses de forma gairebé immediata. Però aquest és l'estil de governar de molts partits en algunes democràcies, inclosa la gironina, cedir a les pressions dels lobies econòmics i esdevenir corretja de transmissió dels seus interessos.

Això si, CiU ha aconseguit algunes de les fites que s'havia marcat, i que consisteix en expulsar de la Copa les entitats més crítiques com ara alguns partits, sindicats i entitats que no son d'àmbit estrictament gironí, entre elles la CUP, la COS, la CGT, el POR, la LI..., col·lectius que històricament van impulsar la Copa i que mantenien un discurs crític i alhora festiu en el marc de les fires.