divendres, 17 d’agost del 2012

Els treballadors/es estem en lluita

Aquests darrers dies la nostra ciutat ha eclosionat en un clam pels drets laborals i socials de les classes populars. Ahir dijous les treballadores d'Ecomed, amb el suport de sindicalistes, van encadenar-se i van exigir quelcom tant just com és cobrar a final de mes.

Avui divendres la ciutat ha bullit fort perquè moltes plantilles d'empreses han sortit a manifestar-se i reclamar que la paga extra de Nadal no sigui suprimida o poder cobrar a final de mes, coses justes i elementals, insisteixo.

Quan la injustícia i el desvergonyiment dels poderosos es converteix en la normalitat afloren les velles lluites de la classe treballadora, avui més vigents que mai.

Potser els poderosos, amb la classe política i la banca al capdavant, creuen que poden imposar els seus designis, però han de saber que no els sortirà gratis. La ciutadania, el poble treballador, plantarà cara i s'enfrontarà sense por a qui calgui perquè quan es juga amb el plat a taula dels nostres fills s'estan travessant totes les línies roges permeses.  Aquest agost està resultant mogut perquè la maquinària del capitalisme de casino no afluixa, i de moment les respostes estan a l'alçada. Tot fa pensar que la tardor serà encara més moguda.

Aquí us esperem, no tenim por i us plantarem cara, en nom de la justícia, el sentit comú i la dignitat. Precisament això que vosaltres, capitalistes desvergonyits, ja fa anys que no sabeu ni que és.