dijous, 2 d’agost del 2012

S'ha acabat la democràcia: manen els mercats! (i II)

Els Països Catalans fa molts anys que patim el setge dels governs espanyols, però els darrers mesos hi ha hagut una evident escalada recentralitzadora i repressiva. Seguint instruccions de grans grups de pressió, organismes internacionals no democràtics i alguns governs europeus, estan aplicant retallades en drets polítics, socials, econòmics i laborals de la població. Amagant-se en retòrica recargolada i en eufemismes s'estan duent a termes retallades salvatges que afecten a una gran part de la nostra gent.

S'incrementen impostos indirectes com l'IVA, serveis bàsics com el gas, l'aigua, la betzina, l'electricitat, el preu dels medicaments, les taxes universitàries; es retalla en sanitat i en educació es barra l'accés a la cultura elititzant-la i posant-li barreres... Com també s'ataca als desocupats retallant-los les prestacions i criminalitzant-los, i es fan reformes laborals antidemocràtiques i al servei de l'empresariat cobdiciós, egoista i ineficient. La darrera maniobra ha estat el tema dels geriàtrics. Les finances ofegades de la Generalitat no paguen als geriàtrics i la gent gran es pot veure abocada a la mort. Això no seria una mena de genocidi?

Unes polítiques, que arreu on s'han aplicat només han dut misèria, atur i hipoteques per les futures generacions. En definitiva, un autèntic desastre protagonitzat per la dreta econòmica i política, que sempre ha presumit de gestionar bé, quan en realitat és un zero a l'esquerra quan es posa a grapejar el sector públic.

Però les agressions van més lluny, i han decidit posar fi a la democràcia i donar-li el cop de gràcia. Han començat per baix: els municipis. A partir d'ara els pressupostos municipals seran supervisats pels temibles homes de negre, que s'asseuran en despatxos llunyans, en aquest cas a Madrid. Uns homes a qui els és absolutament indiferent si donem serveis bàsics com les llars d'infants, si invertim en rehabilitació d'habitatges, si impulsem el lloguer socials o si s'ajuda a les famílies i persones a arribar a final de mes.

Ells decidiran on cal invertir i on no cal fer-ho, sempre a partir de criteris economicistes i menyspreant les necessitats socials. Si un servei no és rendible ens el faran tancar, sense tenir en compte la seva finalitat i les persones que el necessitin.  El govern del PP aplica mesures salvatges que buiden la nevera de la població, que omplen butxaques d'especuladors i terroristes financers: aquests lladres que desnonen la ciutadania i ens roben el dret a l'habitatge, protegits i blindats pel govern neofranquista del PP.

Fa pocs dies apareixia un manifest impulsat per feixistes de la corda d'Alejo Vidal-Quadras reivindicant una profunda transformació de l'Estat i la liquidació de l'Estat de les Autonomies. Després de carreragar-se l'autonomia política dels ajuntaments i convertir-los en simples gestories controlades des de Madrid i haver liquidat l'esforç de tantes generacions, suposo que ara tocarà liquidar les autonomies. I en poc temps tornarem a ser en un època similar a la del franquisme, on la gestió d'uns tecnòcrates dirigits per les oligarquies netejaven la cara d'un dictador patètic i miserable. Quin caudillo posaran a l'estat espanyol? Montoro? Aznar? De Guindos? algun altre aspirant a dictador titella?