divendres, 22 de febrer del 2013

#23F; ni cop d'estat, ni cop de mercat!

Dissabte 23 de febrer farà 32 anys del colp d'estat perpetrat per una colla de guardies civils nostàlgics del franquisme. Una operació que, al servei de la Monarquia i els poders fàctics de l'estat espanyol, va posar les bases per culminar la transició política espanyola. La comèdia va servir per entronitzar definitivament el Borbó i consolidar un règim capitalista basat en una economia de mercat cada cop més agressiva i menys proteccionista amb les classes populars.

Els cops d'estat han estat una constant al llarg de la història i han condicionat l'evolució de països  sencers. Actualment els mercats financers han segrestat la democràcia i imposen les seves condicions i polítiques a la ciutadania a través de l'aparell institucional al servei d'aquests mercats. Els mercats perpetren cops d'estat tàcits i condicionen les vides de milions de ciutadans i ciutadanes, uns mercats governats per oligarquies i buròcrates antidemocràtics als quals cal combatre.

Dissabte 23 la Xarxa pels Drets Socials (XDS) de Girona organitza un acte contra els cops d'estat i de mercat. L'acte començarà a les 12 del migdia davant de la Caserna de la Guàrdia Civil, i arribarà a la 1 del migdia davant de la Subdelegació del Govern de l'estat. L'acte serà amenitzat pels Xirois i acabarà amb una gran botifarrada simbòlica. Us animo a assistir-hi!