dimarts, 21 de maig del 2013

Accessos perillosos i poc funcionals al Trueta

Darrerament i per raons familiars he hagut de visitar l'Hospital Josep Trueta. No és la primera vegada que hi vaig però la freqüència amb què he hagut de fer ús de l'edifici darrerament m'ha recordat que l'accés a la zona hospitalària és molt precari.

Un cop es deixa enrrere el Pont de l'avinguda de França i l'itinerari s'enfila pels edificis de Sant Ponç, l'usuari, vianant o transeünt es troba amb una cursa d'obstacles de tot tipus. Voreres estretes, barreres, cotxes, inconnexió viària, una benzinera... Un autèntic via crucis peatonal farcit d'obstacles.

El nostre hospital de referència té grans professionals (ho he tornat a constatar aquests dies) que han de fer front a les retallades, però tot i així, el servei i l'atenció a l'usuari és exemplar. Llàstima, però, que els usuaris que hi anem a peu hem de patir tant per arribar a l'hospital.

Reivindico doncs un urbanisme més humà i més funcional. Que pensi més en les persones i en facilitar-los les coses. Un urbanisme al servei del ciutadà que primi la connectivitat i faciliti les coses al peató. Malauradament, l'accés a l'Hospital Josep Trueta és tot el contrari. Una anomalia que cap govern del PSC es va encarregar de solucionar i que l'actual àrea d'Urbanisme en mans de CiU tampoc està solventant. Cal definir un projecte per crear un itinerari més amable i segur. Ens hi posem?