divendres, 28 de juny del 2013

Fòrum Impulsa, monarquia i repressió

Aquests dies s'ha celebrat la quarta edició del Fòrum Impulsa, organitzat a l'Auditori-Palau de Congressos per la Fundació Príncep de Girona. Enguany ha estat  la quarta edició i pel que sembla es vol potenciar l'emprenedoria com a fórmula per sortir de la crisi. I per ornamentar tot aquest esdeveniment, cada any ve a Girona i al Fòrum Impulsa l'hereu de la corona espanyola, Felip de Borbó.

Des de fa 4 anys els actes del Fòrum són un compendi de pretès glamur, de promeses per sortir de la crisi i de suposades fórmules d'èxit. Els qui ens han portat fins on som ara, ara vénen a donar-nos lliçons de com s'han de fer les coses, mentre ens enfonsem més i més en les turbulentes aigües arremolinades de la crisi. Això sí, els participants al fòrum assisteixen a una gran festa amb prínceps inclosos, amb un dispendi econòmic indigne. I és que entre el públic assistent, per descomptat, hi trobem tota fauna vinculada als poders fàctics, entre ells els patrons de la fundació, la majoria dels quals casualment aparaixen al sumari de la trama corrupta de l'Instituto Nóos per haver fet donacions a Iñaki Urdangarin.

Enguany, la visita del Borbó ha estat acompanyada de més polèmica. L'estat i les elits, seguint amb l'estratègia d'intentar rentar la cara d'aquesta institució en un moment en què els escàndols i els casos de corrupció l'han fet caure en un immens descrèdit, han corregut a portar de nou el Príncep Felip a Girona. Un cop més, trepes i llepons de torn han rebut amb entusiasme aquest vividor, mentre el Departament d'Interior blindava l'auditori amb desenes de furgones i agents antiavalots. Dimecres la BRIMO va carregar fort contra els manifestants antimonàrquics que vam sortir al carrer per expressar el nostre rebuig. Sis ferits, intimidació i ús de la força contra els concentrats que es manifestaven democràticament, per ofegar les denúncies de corrupció de la monarquia i la presència de Felip de Borbó a Girona.

Fa dècades que les classes dominants d'aquí i d'allà, d'una manera o altra, intenten silenciar el rebuig i les crítiques a la monarquia. A Girona ho hem viscut en primera persona. Però malgrat tot ningú pot amagar el clam republicà i independentista que hi ha a la nostra ciutat i arreu del país. Per més cops de porra que ens clavin continuarem fent propostes per superar l'actual atzucac econòmic, social en què ens trobem, i cridant ben fort que volem la independència i que cap Borbó és benvingut a la nostra ciutat.