diumenge, 23 de juny del 2013

La CUP reclama que es mantingui el recorregut de la línia 11 pel Barri Vell i que no es restringeixi el servei a la línia 5



(Reprodueixo el darrer comunicat de la CUP de Girona en relació al servei de bus a Girona)
La modificació prevista per l’equip de govern podria deixar una zona del Barri Vell sense servei, i perjudicaria principalment al col·lectiu de gent gran
La CUP considera que la decisió de l'equip de govern i de TMG de modificar el recorregut de la línia 11 al seu pas pel Barri Vell podria deixar sense servei de transport públic un sector d'aquesta zona i això afectaria principalment a la gent gran, un col·lectiu molt vulnerable que no pot prescindir d’aquest servei i d’altres atencions. La formació no comparteix les raons tècniques i econòmiques que s'esgrimeixen des del consistori, i considera que s'ha de prioritzar la prestació del servei a la ciutadania per sobre dels resultats econòmics que puguin obtenir les diferents línies o altres criteris.
Segons la CUP, l’estretor dels carrers del Barri Vell i les dificultats que això genera per al pas de l’autobús no és una raó de prou pes per justificar el canvi de recorregut i el perjudici que generarà a molts veïns i veïnes del sector. En aquest sentit, el portaveu de la CUP Jordi Navarro ha recordat que en moltes ciutats europees el transport públic conviu en zones de difícil orografia o en barris vells molt transitats per vianants sense problemes, i ha declarat que “cal potenciar el transport públic i fer-lo compatible amb les zones de vianants i de ciclistes”.
Línia 5 a l'hospital Santa Caterina
La CUP també ha reclamat que es reconsideri la decisió de suprimir el servei de bus de la línia 5 fins a l'hospital Santa Caterina de Salt durant els caps de setmana del mes d'agost. La formació ha recordat que disposar d’un sistema mobilitat adequat per accedir als serveis públics bàsics com la sanitat és un dret ciutadà que l’administració no pot desatendre, i ha recordat que són moltes les persones que han d'accedir a l'hospital per rebre diferents tipus d’atenció, també a l’estiu.