dijous, 18 de juliol del 2013

El model del 1913 retorna a la Girona “convergent”

Avui us vull recomanar un article que el company de la CUP Lluc Salellas ha escrit al seu blog. El text reflexiona al voltant del model de ciutat que està intentant imposar CiU a la ciutat des que ha arribat al govern, clarament basat en criteris conservadors. L'intent d'acabar amb l'actual model de barraques a la Copa, l'ordenança de civilitat i les restriccions en l'ús de l'espai públic, les dificultats per organitzar actes populars al carrer, etc. en són alguns exemples. El més recent ha estat la brusca modificació dels horaris de les terrasses a la nit, contra la qual justament avui a la mitja nit s'ha convocat una acció de protesta a la plaça del Vi.

Us deixo amb un paràgraf de l'article que em sembla interessant (al final trobareu l'enllaç per llegir l'article sencer): 

"Sóc plenament conscient que qui fa les lleis en aquesta ciutat no acostuma a ser usuari dels espais públics. N’hi ha prou en recordar que poques vegades els havia vist, abans de ser govern, en concerts, places i carrers on les entitats de la ciutat organitzessin gresca i activitats. I no els hi retrec. Ells prefereixen convencions, terrasses de cases grans, restaurants de cullera fina i el festival de Cap-Roig. I ja m’està bé. Veuen allò que passa al carrer com afers massa incontrolats. I els hi respecto. Així ho veien també fa un segle els gurús de la moralitat i així ho veuen ara."

Podeu llegir l'article sencer en aquest enllaç.