dilluns, 26 d’agost del 2013

Crida per Sant Narcís

És ben conegut el tema de les obres ferroviàries i l'impacte que han suposat a Sant Narcís i al Parc Central. Però no és tan conegut l'abast que té aquest impacte i la desesperació que es viu al barri i les zones afectades.

Més enllà de l'impacte directe, hi ha efectes col·laterals desconeguts. L'afectació sobre la salut física i mental és també un fet i això és totalment desconegut entre la resta d'habitants de la nostra ciutat de Girona. Les obres de regeneració de l'espai avancen molt lentament i això desespera a veïns i comerciants, que veuen que el seu hàbitat natural no torna a la normalitat. A més d'aquesta lentitud hi ha el tema de les incògnites en nombrosos espais de la zona, com ara la llosa (la coberta de l'estació subterrània). Ningú sap exactament què s'hi farà ni quan. I per si això fos poc, l'aspecte general de la zona és llastimós i això encara resta més qualitat de vida a una gent que no pot més.

Davant d'aquesta realitat hem de treballar com sigui perquè la resta de la ciutat reaccioni. Probablement hi haurà dificultats de finançament del conjunt de les obres i si no s'hi posa remei seguirem l'exemple d'altres ciutats que s'han vist abocades a situacions similars. Hem de posar tota la carn a la graella perquè això es resolgui.

Per això, penso que en aquests moments el que toca fer és una gran Crida per Sant Narcís. Cal que tots els partits polítics representats a l'ajuntament, al Parlament de Catalunya i al Congrés estatal signin un manifest de compromís, que s'ha de fer extensible a totes les entitats de la ciutat, universitat, institucions, agents econòmics, etc. Una Crida que han de sotasignar les personalitats de la ciutat del món cultural, polític, científic, artístic...

En aquests moments una part de la nostra ciutat està patint molt i cal que tota la ciutat s'aboqui en defensa de Sant Narcís. Si cal hauríem de fer un Verkami o fins i tot una marató solidària per ajudar als nostres veïns a sortir-se'n. Són només idees, però que ens han de servir per demostrar, en aquests moments tant durs, que Sant Narcís som tots i totes.