dijous, 1 d’agost del 2013

Un altre estiu sense oci popular?

Aquest serà el segon estiu que Girona no podrà gaudir de les delícies del Mercat del Món. Un esdeveniment popular i cultural que se celebrava anualment en el marc incomparable de les pedres del Barri Vell, a peu de catedral i a la plaça dels Apòstols. Tot un fenomen social que feia gaudir milers de gironins i gironines de les nits d'estiu sota la frescor del Barri Vell. Un esdeveniment que els sectors conservadors de la ciutat van decidir tallar de soca-rel. Malgrat les peticions d'entitats i l'oposició, de moment CiU continua bloquejant la demanda de recuperar aquell excel·lent punt de trobada intercultural que representava també un revulsiu per entitats del tercer sector.

I aquest 2013 serà el primer estiu que Girona no comptarà amb una oferta d'oci com la que oferien les Carpes de la Devesa. No defenso aquell model, que tenia múltiples macances. Però optar per desmantellar les Carpes i no oferir cap alternativa és una actitud poc constructiva, que a més obligarà als joves i no tant joves de la ciutat, a dependre més del cotxe privat per arribar a d'altres centres d'oci, amb tots els riscos que això comporta. Igualment, sóc del parer que cal diversificar l'actual oferta d'oci i trobar models menys elitistes i de caràcter més popular i participatiu.

Per tant, Girona ha perdut en un parell d'anys dos espais que enriquien i complementaven l'oferta d'oci estiuenca. I en uns moments com els actuals no ens convé eliminar espais d'oci a l'aire lliure; cal treballar per trobar nous emplaçaments alhora que facilitar la implicació del teixit associatiu de la ciutat en trobar noves fórmules d'oci més enllà dels actuals circuits comercials.