dilluns, 16 de setembre del 2013

Quanta feina que hi ha per fer a Girona

L'estiu arriba a la seva fi i les temperatures ja anuncien aires de tardor. Una tardor que un cop més serà calenta en termes socials i plujosa en termes meteorològics. La ciutat comença a acolorir-se de freixes rogencs i de rouredes d'un verd que declina; els corbs marins ja estan arribant i les orenetes es preparen per fer la gran via cap al sud. Deixem enrrere un altre estiu i comença el que en diuen un nou curs polític.

Per alguns la frontera entre l'estiu i la tardor en termes polítics està molt desdibuixada perquè no hem parat de pencar durant els mesos de calor. Girona bull de reivindicacions i de problemes. La gran Via Catalana i l'encerclament del Trueta van donar el tret de sortida a una tardor calenta, en què haurem d'apretar molt fort en termes socials i nacionals perquè ningú ens regalarà res. Més aviat provaran de robar-nos el dret a decidir el nostre futur i provaran de furtar-nos els drets socials. I ho faran a plena llum del dia, sense rubor. Per tant, amatents a les mobilitzacions que s'albiren potents. Avui mateix ja hi ha una concentració a la plaça del Vi en solidaritat amb els docents de les Illes, que s'han declarat en Vaga Indefinida. Un bon exemple a imitar!

I la ciutat continua a mig fer, com sempre. Alguns barris continuen sense estar relligats, com el sector Est. Sant narcís continua amb la ferida oberta al mig del Parc Central. Santa Eugència continua encallada amb una frontissa destartalada i en vies de degradació. Sant Daniel espera amb il·lusió la millora dels problemes de mobilitat i vialitat. Els barris de l'esquerra del Ter han de resoldre encara els problemes derivats d'un trànsit cada cop més agressiu i alguns serrells com ara les ombres dels parcs i els petits equipaments complementaris. La Devesa espera impacient que avanci la millora del que podria ser el millor parc d'Europa i el Barri Vell acaba d'estrenar amb il·lusió un Centre Cívic que ha de servir per revitalitzar la vida ciutadana. Les Pedreres aviat estrenaran zona verda i potser això servirà per fi per millorar la mobilitat de la zona. L'Avellaneda, Campdorà, Pont Major, Palau..., els barris estan vius i necessiten moltes atencions.

La política ambiental de la ciutat necessita un impuls i els problemes socials derivats de l'estafa bancària agreugen la descohesió social, i per això cal reforçar els mecanismes d'intervenció social. La política cultural de la ciutat continua en mans de privatitzadors i haurem de treballar molt per recuperar el Pla Estratègic de Cultura, alhora que haurem de vigilar de prop la política educativa de la ciutat i el desplegament de l'oferta esportiva. L'urbanisme està en stand by a l'espera que nous especuladors entrin en escena, i això farà que estiguem molt atents als moviments del regidor d'urbanisme de torn.

En definitiva queda molta feina per fer a la ciutat, tanta que no ens l'acabarem durant molts anys. Procurarem, això sí, de no deixar-nos arrossegar per l'electoralisme ni les falses promeses. Estarem treballant a peu de carrer i a peu de consistori, al cantó de la nostra gent, dels gironins i gironines. Ens veiem als carrers!