dijous, 14 de novembre del 2013

Avui, conferència sobre l'efecte de les obres del TAV a grans ciutats

És coneguda la posició crítica de la CUP amb el projecte de l'alta velocitat espanyola, i amb el desenvolupament del projecte de construcció de la línia, que en diversos municipis catalans ha suposat immensos greuges i molèsties. En el cas de Girona l'afectació en barris com Sant Narcís ha suposat un calvari pels veïns i veïnes, que a més han estat contínuament menystinguts per part d’ADIF i les diferents administracions implicades.

És per això que avui dijous 14 al vespre (19.30h, L'Estació-Espai Jove de Girona) hem organitzat una conferència que porta per títol "El TAV per la ciutat. El cas de tres ciutats afectades per les obres del Tren d'Alta Velocitat", amb l'objectiu de posar comú les experiències de grans municipis afectats per les obres, i poder conèixer la forma com s'ha encarat en cada cas la lluita pel respecte al dret dels veïns i veïnes i l'estat actual de la qüestió. Per fer-ho tindrem amb nosaltes en Pere Vallejo, de la Plataforma AVE pel Litoral de Barcelona; en Xavier Navarro, regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès; i en Martí Carreras, president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís de Girona.

Per anar fent boca, us deixo un vídeo amb la pregunta que el diputat de la CUP Quim Arrufat va fer la setmana passada al conseller Sant Vila sobre les obres del TAV. Com diu en Martí Carreras, per desgràcia, la pregunta de sempre, i també la resposta de sempre...