dilluns, 25 de novembre del 2013

La violència masclista arriba a tots els barris

Avui se celebra un nou 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. En nom meu i de la CUP, us animem a participar en els actes de commemoració d'aquesta diada que se celebraran aquests dies a Girona i arreu dels Països Catalans, contra aquest terrible fenomen que afecta milions de persones al món, i l'eradicació del qual requereix l'esforç i dedicació de tota la societat. Per començar, avui a les 19h se celebra una concentració unitària a la plaça del Vi; i dimecres la CUP ha organitzat una xerrada debat al Casal Independentista El Forn (19h) a càrrec de la Pilar Albertín Carbó, psicòloga i professora de la UdG, i l'Antoni Vives Tribó, mestre i psicòleg de la Unitat de Teràpia Familiar i de Gènere de l'IAS.

Des d'aquestes línies vull fer un agraïment a totes les entitats feministres o que treballen la perspectiva de gènere per la tasca que estan realitzant de sensibilització, acció i mobilització. Cal recordar que la violència de gènere és un fenomen diari i que arriba a tots els barris, que no coneix condició social ni econòmica. I que cal un esforç valent i constant per replantejar d'arrel les bases del patriarcat, una de les arrels més fondes del nostre sistema social, per tal de posar fi a aquesta problemàtica.

Finalment, us deixo un article de reflexió al voltant de la problemàtica de la violència de gènere que ahir es va publicar al Diari de Girona, escrit per la companya Laia Pèlach, de la comissió d'educació i cohesió social de la CUP de Girona: http://ow.ly/r8fzG