dijous, 9 de gener del 2014

Dilluns 13 de gener: ple a l'Ajuntament de Girona

El proper dilluns 13 de gener a 2/4 de 8 del vespre hi ha Ple a la plaça del Vi. Recordeu que el Ple el podeu seguir a través d'internet o bé en directe des del Saló de Plens, o des de la sala Miquel Dilmé en cas que no hi hagi lloc al Saló de Plens .

Aquest mes hi ha 4 mocions. Una de la CUP sobre l'avortament, una de compartida entre la CUP i ICV-EUiA en suport a la proposta de la PAH de multar els bancs que tinguin pisos buits, i finalment una de compartida entre CiU , ICV-EUiA i la CUP en suport a la data i la pregunta de la consulta sobre la independència de Catalunya. També hi ha registrada una moció del PSC per fer una consulta legal i pactada amb l'Estat espanyol.

En el marc de les comissions informatives es va donar la següent informació:

A la d'Alcaldia no hi havia temes, però l'alcalde ens va comunicar que es vol reunir amb els grups municipals per separat per parlar sobre la col·lecció Santos Torroella.

A la de Promoció i Ocupació no hi havia temes, però es va estar debatent sobre el nou camí que voreja el Galligants i que dóna accés a la Vall de Sant Daniel. Se'ns informà que d'aquí poc s'inaugurarà i es va iniciar un debat sobre els accessos a la vall i la voluntat d'anar-hi treballant, així com que s'està fent un projecte per part de tècnics municipals.

A la de Serveis a les persones no hi havia cap tema destacat. Ahir va haver-hi el primer plenari del Consell Municipal LGTB.

A la d'Hisenda es va informar que l'aprovació definitiva del Pressupost 2014 anirà al Ple com a assabentat, i que no s'ha acceptat cap al·legació. També se'ns va dir que el padró municipal de Girona és de 97.292 habitants el 2013, amb un increment de 200 persones. També s'explicà que hi ha hagut una baixa temerària a l'adjudicació de les obres de la plaça Montserrat i que l'empresa ha justificat els seus números. Se'ns va informar que es farà un rigorós seguiment.

A la de Ciutadania es va epxlicar que el 20 de desembre es va aprovar el Pla Local d'Adaptació al Canvi climàtic i que està penjat al web. Tambe es va informar que s'han trobat 3 arbres morts a la Devesa i que n'hi ha fins a 12 de malalts amb fongs, quasi tots al Passeig de la Devesa. En un Ple la CUP va preguntar si els arbres del Passeig de la Devesa on s'han de fer les obres s'haurien de tallar i el regidor d'Urbanisme amb sorna i irritabilitat va respondre que no...!

El regidor de Sostenibilitat també ens va informar que el desplegament de contenidors va a bon ritme i que de 2.600 ja se n'han ubicat 1.389. L'empresa Ros Roca els té tots emmagatzemats en un espai que ha llogat i els va desplegant. El regidorà ens va comentar que ell mai ha dit que s'hagi de multar als comerciants que no pleguen correctament els cartrons. Ara nega la major, però la notícia va sortir a la premsa i d'algun lloc deu haver sortit! Ens va dir que s'ampliaria l'horari de recollida comercial de residus per a facilitar la feina als comerços i que també faran una campanya de sensibilització.

També vam demanar al regidor si es preveu fer una recollida especial d'arbres de Nadal per a fer-ne compost i ens va dir que no. Es va comprometre a fer-ho de cares a l'any que ve.

Finalment i pel que fa a la Devesa va explicar que pròximament hi haurà canvis al mercat, que el mercat de roba ubicat al vial perimetral que dóna al riu Ter s'eliminarà i s'ubicarà tot a l'interior de la Devesa. S'aprofitarà per prohibir definitivament tot el trànsit i aparcaments a l'interior de la Devesa i a partir d'ara s'haurà d'aparcar al vial perimetral.

Per la seva banda el regidor de Mobilitat i Via Pública Joan Alcalà va explicar el procés d'implantació de la zona verda i blava als barris de la Devesa-Güell i les Pedreres. Ens va dir que hi ha hagut uns petits problemes amb el sistema de pagament però que la zona ja està implantada i que estan observant-ne l'evolució. Per part nostra demanem un debat sobre aquest tema en el marc de la Taula de la Mobilitat.

Recordeu que a partir de la tarda, en principi, podreu consultar l'ordre del dia del Ple a www.girona.cat/ple