dimecres, 30 d’abril del 2014

Crispació, crisi i Estat

Els aparells de l'estat espanyol i els seus braços (policials, judicials, polítics...) despleguen l'estratègia de la crispació a Catalunya. I ho fan de forma descarada i sense tenir en compte la realitat que es viu al nostre país. Pere navarro afirma per activa i per passiva que a Catalunya el procés sobiranista genera crispació i que això ha desfermat una campanya de violència independentista contra ell mateix i qui no se sent independentista. L'objectiu està molt clar, Pere navarro es fa la víctima del sobiranisme i això té adeptes a Espanya; encara que els fets no estiguin clars sempre hi haurà qui s'ho creurà o restarà en la confusió de les informacions.

Em sembla una deformació de la realitat molt notòria, i em sembla un insult a la gent que està patint per culpa de la crisi, com els treballadors de la Torras, que avui han perdut la seva feina. La crispació que genera la crisi que ha desencadenat la Troica està silenciada pels mitjans i els governs. La tensió que es viu als carrers ( desnonaments, empreses que tanquen, precarietat laboral, augment del preu de serveis bàsics com l'aigua i la llum, llargues llistes d'atur, retallades en sanitat i educació, dura repressió) no existeix per en Pere Navarro, en Fernandez Díaz o en Loquillo (el darrer a apuntar-se a l'estratègia de la criminalització de l'independentisme) obsessionats en escampar que el sobiranisme català és el responsable d'un clima irrespirable a Catalunya. M'agradaria que algun d'aquests personatges parles amb treballadors públics que pateixen retallades i han d'aguantar el clima de crispació i agressions que hi ha per exemple en una Oficina de Treball o en una Oficina de Recaptació Municipal, a veure si capten el que és crispació.

Que a Espanya hi hagi llocs amb un atur del 35% també deu ser fruit d'una campanya orquestrada pel sobiranisme català; que a Catalunya hi hagi malestar social i patiment és segons aquests personatges irrellevant perquè segons ells la gent va pels carrers insultant-se i agredint-se per culpa del procés sobiranista, que ha dividit a tothom i enfrontat a tothom. La suposada "colleja" (clatellot) que suposadament ha rebut el senyor Pere navarro forma part d'una estratègia nazi que el sobiranisme català ha dissenyat. Així ho afirma des de Rosa Díez fins a Fernandez Díaz, passant per Loquillo i Federico Jimenez Losantos.

Ja ho veieu, l'estat espanyol ja ha trobat la cortina de fum que necessitava per continuar reprimint treballadors en atur, permetre desnonaments; d'aquesta manera el PP i els seus socis del PSOE no han de donar explicacions de la seva pèssima gestió ni de les seves genuflexions davant la Troica. I en Pere navarro, que és responsable directe de les retallades (el PSOE va votar amb el PP la modificació de la Constitució que consagra les polítiques de dèficit zero: la base de les retallades) desvia l'atenció amb bestieses com les que ha escampat.

En fi, un panorama molt lamentable. I a sobre demà, Primer de maig, la classe treballadora serem reprimits i controlats per les forces policials, com si fóssim delinqüents.