dilluns, 14 d’abril del 2014

David Fernàndez a Girona. Parlem d'economia social

Ahir diumenge 13 d'abril, el cooperativista i diputat de la CUP David fernandez va ser a Girona, a l'espai Marfà per parlar d'economia social i solidària. En David fa molt de temps que planteja alternatives econòmiques i socials que ens permetin superar l'atzucac capitalista en el qual estem immersos. Com a integrant de la XES (Xarxa d'Economia Solidària) treballa incansablement al servei de les persones, el medi ambient, la solidaritat i els projectes comunitaris.

Escoltar-lo és un cant a l'esperança perquè realment l'alternativa al capitalisme de casino on ens trobem atrapats té cada cop més força i pren camins més diversos. Noves formes de produir, distribuir i consumir, les bases per superar el paradigma de la cobdícia capitalista i de la insostenibilitat econòmica, social i ambiental d'aquest primer terç del segle XXI. Arreu dels Països Catalans hi ha iniciatives en marxa, projectes cooperativistes i socials que es neguen a acceptar les misèries que el capitalisme ens ofereix.

La lluita per un altre món és possible i al nostre país ja hi ha en marxa una alternativa econòmica, social i ambiental basada en la justícia social, la proximitat, la democràcia participativa i la igualtat. En David va destriar les alternatives que es proposen des de baix, va fer una excel·lent anàlisi de la realitat econòmica i social catalana i va fer una densa i completa cita de libres i textos de rabiosa actualitat.

El deute, la corrupció, els abusos bancaris, les portes giratòries, els riscos del monocultiu econòmic, la pobresa, la degradació ambiental i en definitiva el model (in)civilitzatori del capitalisme senil van ser alguns dels temes que en David va analitzar amb rigor. Enfortir el sector públic, potenciar el cooperativisme i apostar fort per un teixit productiu regulat i ètic son les bases del canvi que va proposar en David. Lluitar, crear, resistir, proposar, somriure, avançar, analitzar, plantar cara... Entre tots ho farem possible!

La vetllada ver ser a l'espai Marfà i després vam compartir un vermut plegats, i vam poder comprovar la proximitat i bonhomia d'aquest infatigable company de lluites i revoltes.