dimecres, 9 d’abril del 2014

Comissions informatives (Ple 14 d'abril)

A continuació un breu resum de les Comissions Informatives. Hi ha temes que van al Ple del dilluns 14 d'abril i d'altres que no.

ALCALDIA

S'informa que el funcionari que tenia l'encàrrec de fer un expedient informatiu sobre el conflicte de la plaça d'inspector ja el té enllestit. En breu es passarà als grups municipals i es farà una reunió per informar sobre l'afer.


HISENDA I GESTIÓ MUNICIPAL. 

S'informa que al proper Ple s'aprovarà la convocatòria de 6 nous agents de la policia municipal.


COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES

Es constitueix la CEC. Es revisen els comptes de 2013 i se'ns informa que si volem informació sobre els comptes generals els hem de demanar a Intervenció. Hi ha un procediment per aprovar i revisar els comptes. Hi haurà dies d'exposició pública, períodes d'al·legacions i s'incorporaran auditories


PROMOCIÓ I OCUPACIÓ
  • Es parla d'obrir dos festius el comerç. Es proposa eliminar el 12 d'octubre (a petició mateixa dels comerciants) i obrir un dia per Temps de Flors. 
  • El regidor d'Urbanisme informa que a la ciutat hi ha demanda d'obrir varis clubs de fumadors de cannabis i davant d'això han decidit aplicar una moratòria de llicències fins que es pugui fer un pla especial per ordenar aquest sector. Explica que davant tantes demandes han decidit fer una moratòria fins que hi hagi una normativa que ho reguli. Diu que prefereixen fer-ho així per tal de no donar llicències arbitràriament. 
  • S'informa que properament s'aprovaran unes normes noves d'edificabilitat per tal de donar resposta a l'adaptabilitat d'edificis a les energies renovables.
  • També s'informa que al juny finalitza el termini de suspensió de llicències de bars

SOSTENIBILITAT, SEGURETAT I VIA PÚBLICA

El regidor Jordi Fàbrega (Sostenibilitat) informa que no hi ha res que vagi a Ple. D'altra banda, s'informa dels següents temes:
  • S'acaba de penjar al web la memòria anual de l'àrea
  • Properament s'instal·laran 5 sensors detectors de soroll que tindran un cost d'uns 14.000 euros. Ha sortit a premsa un mapa de soroll però és antiquat i data de 2005, la qual cosa ha generat confusió.
  • Properament es faran batudes de senglar a la zona de Domeny perquè aquests animals estan entrant a zones de la ciutat.
  • També es dóna informació sobre unes proves de tracció als arbres de la devesa, atès que n'hi ha de molt vells i s'ha de comprovar el seu estat per una qüestió de seguretat. 
  • Es volen instal·lar més contenidors soterrats a Sant Daniel i a una zona del carrer Joan Maragall. 

El regidor Joan Alcalà (Seguretat i Via Pública) informa dels següents temes.
  • Avui i demà es fa una prova pilot al pont de la Barca per deixar un sol carril per a cotxes i l'altre destinar-lo a bicicletes. 
  • La càmera entre carrer Barcelona i Emili Grahit funciona bé i es detecten infraccions perilloses. 
  • Es farà un carril bici compartit a la zona de Plau. 
  • Es proposa de fer una campanya per fomentar la mobilitat respectuosa que englobi vianants, ciclistes i vehicles a motor. 
  • Es farà una millora a la zona de busos del carrer Francesc Civil, a tocar de la Punxa. 

SERVEIS A LES PERSONES

Es porta a Ple la modificació del reglament del Consell de la Gent Gran (es veu que va ser una demanda dels integrants del Consell a l'última reunió del Consell i que tothom hi va estar d'acord)

  • Ja està enllestit i s'ha fet públic el programa de vacances d'aquest estiu (casals d'estiu). Es pot consultar al web de l'Ajuntament. S'ha fet un concurs per triar el cartell promocional i han guanyat tres alumnes de l'escola Mare de Déu del Mont. De les 30 entitats que portaran els diferents casals i serveis, 12 han ofertat poder apuntar els nens i nenes per quinzenes. El preu ha estat fixat igual per tots els casals. Es manté la mateixa oferta de casals per barris, fins i tot s'ha ampliat en algun cas (al Pont Major, per exemple, hi ha l'oferta d'un nou casal per a joves).
  • Arran del vídeo que han difós alguns mitjans de comunicació d'unes noies de Girona menors d'edat que es van gravar a elles mateixes en actitud eròtica per whatsapp, l'Ajuntament, el Departament d'Ensenyament, els Mossos d'Esquadra i la FAPAC estan treballant conjuntament per elaborar un protocol i uns tallers educatius sobre l'ús adequat de les noves tecnologies per treballar temes com aquest des de la previsió, la sensibilització, l'educació i la discreció.
Recordeu que el dijous a la tarda ja es podrà consultar l'ordre del dia definitiu del ple a: www.girona.cat/ple