diumenge, 6 d’abril del 2014

Legalitat espanyola vs legitimitat del poble. 8 d'abril, sortim al carrer!


Els diferents aparells de l'estat s'estan abraonant de valent contra el desig del poble català d'expressar-se a les urnes per tal de decidir el seu futur amb llibertat. Catalunya ha fet un llarg camí, ple d'obstacles històrics i hem arribat a aquest 2014, després de 3 segles d'ocupació, amb ganes de tirar endavant i d'expressar a les urnes com volem articular políticament la nostra nació. És un repte democràtic que davant del desafiament violent que planteja l'estat espanyol només pot tenir una sortida: no defallir i sortir al carrer amb les urnes.


Dimarts 8 d'abril una delegació de diputats catalans aniran al Congrés de Diputats de Madrid a reclamar el traspàs de la competència per a celebrar consultes, i tot fa preveure que el cop de porta i la bronca seran contundents i majúsculs. Res de nou, algú s'esperava alguna cosa diferent? Tothom sap que més enllà d'uns pocs representants realment demòcrates (IU i alguns altres grups), la resta de l'hemicicle està pres per partits amb un fort sentiment imperialista espanyol i no volen ni sentir a parlar de democràcia ni cap mena de canvi. L'espanya borbònica de sempre tanca la porta al nostre país.

En definitiva, que ens haurem d'espavilar i continuar compromesos amb el procés independentista, que indefectiblement passa per treure les urnes al carrer i dir si volem ser un país independent o no. A Catalunya hi ha debat, molt de debat, postures de tot tipus i moltes inquietuds i ganes d'expressar-se. La millor solució per a resoldre aquest contenciós és precisament per la via democràtica, permetent al poble expressar-se lliurement i sense coaccions. Els franquistes també apel·laven a la legalitat per tal de dilatar el seu règim caduc i cruel, però per sort, bona part de la població va lluitar per posar la legitimitat del poble per davant de les lleis opressives d'aquell vell règim.

La història truca a la porta i cal respondre. Per això el dimarts 8 d'abril a les 20h serem a la plaça del Vi, per defensar la legitimitat del poble català envers la legalitat del règim borbònic. Avui, per dignitat i conviccions democràtiques, també haurem de superar les lleis opressives d'aquest vell règim que vol aixafar la voluntat popular. Trobem-nos dimarts a la plaça i donem-nos suport i ajuda mútua per seguir endavant.